marți, mai 7, 2024

BUNE INTENȚII ÎN PRIVINȚA PROMOVĂRII TURISMULUI ROMÂNESC

Ministerul Turismului din România intenţionează ca, până la începutul anului viitor, să includă toate atracţiile turistice ale ţării într-o hartă digitală interactivă, pe care turiştii să o poată accesa de oriunde din lume, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Ministerul Turismului, în parteneriat cu Ministerul Turismului din Israel, organizează un seminar pe tema turismului digital, în perioada 3-4 septembrie 2018.

foto 2 Parcul National Ceahlau
Parcul Național Ceahlau

Evenimentul este susţinut de reprezentanţi ai Departamentului Digital şi New Media din cadrul Ministerului Turismului din Israel.

Reprezentanţii ministerului au arătat că turismul digital este un factor extrem de important în promovarea destinaţiilor turistice la nivel mondial. Internetul a devenit, la nivel mondial, principala sursă de accesare a informaţiilor şi de planificare a călătoriilor.

foto 3 romania harta turistica

„Pentru a deveni competitivi pe acest sector, Ministerul Turismului din România intenţionează ca, până la începutul anului viitor, toate atracţiile turistice să fie incluse într-o hartă interactivă pe care turiştii să o poată accesa de oriunde din lume. Prin intermediul acestei aplicaţii, toţi cei care vor să viziteze România vor putea să îşi planifice călătoria în ţara noastră pe diferite forme de turism sau pe categorii de atracţii turistice”.

 

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.