duminică, septembrie 8, 2024

COMISIA DE LA LAUSANNE PUNE CONDIŢII

Unui cuplu de musulmani, care solicitase să i se acorde naţionalitate elveţiană, i s-a refuzat cetăţenia de către o comisie de la Lausanne după ce a refuzat să strângă mâna şi să răspundă întrebărilor unor persoane de sex opus, relatează sâmbătă Europe 1.

„Am considerat că problema integrării nu este acceptată”, a explicat Gregoire Junod, primarul oraşului situat pe malul lacului Leman. „Când vrei să primeşti naţionalitatea unei ţări, trebuie totuşi să te înscrii în respectarea legislaţiei sale şi să respecţi egalitatea bărbaţilor cu femeile”, a adăugat el.

Audierea cuplului, a cărui naţionalitate nu a fost dezvăluită, a avut loc în primăvară, dar decizia nu a fost făcută publică decât vineri. Potrivit membrilor comisiei de acordare a cetăţeniei, bărbatul şi soţia lui au refuzat să strângă mâna unor persoane de sex opus şi au avut de asemenea multe reticenţe în a răspunde întrebărilor puse de un bărbat sau de o femeie, după caz.

2
„Îmi asum în întregime propunerea de a refuza naturalizarea. Constituţia şi egalitatea între bărbaţi şi femei duc la depăşirea bigotismului”,

Viceprimarul Pierre-Antoine Hildbrand, care era unul din cei trei membri ai comisiei prezenţi la audiere, a confirmat că este „foarte satisfăcut de această decizie”. „Îmi asum în întregime propunerea de a refuza naturalizarea. Constituţia şi egalitatea între bărbaţi şi femei duc la depăşirea bigotismului”, a adăugat el. Cuplul are la dispoziţie 30 de zile pentru a face recurs, a explicat primarul.

Nu este pentru prima oară când refuzul de a strânge mâna unei persoane de sex opus suscită controverse în Elveţia. În 2016, un colegiu scutise doi elevi musulmani de obiceiul de a strânge mâna profesoarelor lor, practică totuşi curentă în şcolile elveţiene. Cazul a avut un ecou puternic în ţară şi scutirea a fost în cele din urmă anulată în luna mai. O lună mai târziu, un tată de familie musulman fusese condamnat la o amendă de 3.600 de euro pentru că a refuzat să-şi trimită fiicele la lecţii de nataţie cu şcoala.

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.