joi, mai 2, 2024

VA EXISTA UN INVENTAR AL PATRIMONIULUI TURISTIC ROMÂNESC

România ar putea avea, începând din 2019, un sistem informatic de evidenţă a activităţii de turism, precum şi un inventar al patrimoniului turistic, a anunţat, luni, în cadrul conferinţei de bilanţ, ministrul Turismului, Bogdan Trif.

„Prin Legea turismului ne dorim să introducem un sistem informatic de evidenţă a activităţii de turism în România. Ne lipseşte acest lucru, este important să avem informaţiile în timp real. Ştiu că s-a discutat înainte de acest sistem informatic. Am scos toate acele cerinţe care, din punctul meu de vedere, şi nu doar, încălcau protecţia datelor personale. O să avem, sper anul viitor, un sistem informatic care să ne livreze date concrete, rapide, astfel încât să nu mai depindem numai de datele INS (Institutul Naţional de Statistică, n.r.), care, de multe ori, sunt incomplete, pentru că ei trebuie să acopere toată plaja de informaţii. Noi o să mergem ţintit doar pe sistemul din turism. Cu alte cuvinte, nu o să mai facem strategii după ureche”, a spus Trif.

foto 2

Ministrul Turismului a menţionat, totodată, că, prin Legea turismului, se urmăreşte crearea unui inventar al patrimoniului turistic, precum şi promovarea dreptului de preferinţă al hotelierilor pentru plajele de pe Litoral.

„De asemenea, îmi doresc foarte mult să avem un inventar al patrimoniului turistic. Tot în acest proiect am adăugat un capitol care obligă autorităţile publice locale să aibă un inventar al patrimoniului turistic local, pe care să putem să-l centralizăm la Bucureşti şi să avem o imagine de ansamblu a întregii ţări. În Legea turismului am mai inclus şi dreptul de preferinţă al hotelierilor, care vor avea prioritate la închirierea plajelor pe Litoral. În momentul în care mergi la licitaţie şi este acelaşi preţ, cel care are hotelul lângă plajă o să aibă drept de preferinţă şi o să câştige închirierea respectivei plaje. Este important acest lucru, chiar dacă este un mic ajutor pentru hotelieri”, a menţionat Bogdan Trif.

La începutul lunii iulie, ministrul Turismului declara, într-un interviu acordat AGERPRES, că Legea turismului este în proporţie de 100% scrisă, „aşteptăm doar să se voteze în Parlament definiţia Organizaţiei de Management a Destinaţiei, astfel încât să o putem îngloba în Legea Turismului”.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.