duminică, aprilie 28, 2024

„Universitatea ‘Transilvania’ din Braşov, pe locul trei în ceea ce priveşte valoarea grantului aprobat pentru mobilităţile Erasmus+.

Universitatea „Transilvania” din Braşov este a doua din ţară după numărul de ţări partenere pentru care a primit finanţare în cadrul programului Erasmus+, pentru anul universitar 2018-2019 fiind aprobate 12 ţări partenere noi, valoarea noilor mobilităţi fiind de circa 465.000 de euro.,studenţii şi cadrele didactice ale instituţiei de învăţământ vor putea pleca, astfel, în mobilităţi în peste 30 de ţări ale lumii.

foto 2 erasmus
Pentru a putea studia în altă ţară, studenţii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii minime, iar în funcţie de destinaţia aleasă le este alocată o sumă de bani suficientă pentru asigurarea nivelului de trai în acea ţară. După finalizarea mobilităţii, studenţilor le sunt echivalate cursurile şi notele obţinute acolo.

Instituţia de învăţământ superior a primit din partea Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) finanţare necesară pentru derularea programului Erasmus+ cu ţări partenere din afara spaţiului european, dedicat studenţilor şi cadrelor didactice din universitate. Pentru anul universitar 2018-2019 au fost aprobate 12 ţări partenere noi. Spre deosebire de anul trecut, de acum, pe lista ţărilor partenere Erasmus + se află şi Japonia, Bosnia şi Herţegovina, Tanzania, Zimbabwe, Azerbaidjan, Belarus, Iordania, Malaezia, Thailanda, Kazahstan, Cuba, Uruguay.

foto 3 erasmus
Programul Erasmus+ este cel mai important program de învăţământ de formare profesională din Uniunea Europeană, în ceea ce priveşte mobilitatea şi cooperarea la nivelul învăţământului superior din Europa.

„Universitatea ‘Transilvania’ din Braşov este pe locul trei în ceea ce priveşte valoarea grantului aprobat pentru mobilităţile Erasmus+. Suma totală pe care a primit-o de la ANPCDEFP, pentru mobilităţile Erasmus+ ce urmează să se deruleze în anul următor, în ţări partenere altele decât din Europa, este de 464.924 euro. Astfel, instituţia braşoveană este a treia la nivel naţional, din 49 de universităţi. Cea mai mare sumă a primit-o Universitatea din Oradea – 850.000 euro, urmată de Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi 527.000 euro, iar a treia finanţare este alocată Universităţii Transilvania”, menţionează comunicatul citat.

foto 4 erasmus
„Universitatea ‘Transilvania’ din Braşov este pe locul trei în ceea ce priveşte valoarea grantului aprobat pentru mobilităţile Erasmus+.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.