marți, mai 7, 2024

INCENDİİ ÎN GRECİA: CEL PUȚİN 50 DE MORȚİ Șİ 150 DE RĂNİȚİ.

Cel puțin 50 de oameni şi-au pierdut viaţa şi peste 150 au fost răniţi în uriaşele incendii de vegetaţie izbucnite luni, la est şi la vest de Atena, în Grecia, o ţară unde ajung şi mulţi români în vacanţă.

Focul a înaintat cu o repeziciune înfricoşătoare, alimentat de vântul care bătea cu aproape o sută de kilometri pe oră. Incendiile sunt cele mai grave care afectează Grecia în ultimii 10 ani. Deocamdată, autorităţile nu au anunţat dacă printre victime se numără şi cetăţeni români. De astăzi, în Grecia sunt așteptate ploi și furtuni puternice, însoțite de grindină.

Autorităţile au folosit elicoptere și bărci pentru a evacua oamenii din zona plajelor şi au anunţat că au nevoie de asistenţă internaţională, iar sute de pompieri încearcă să stingă focul, au transmis autoritățile elene.

„Vom face tot ce este omeneşte posibil pentru a-l controla”, a spus prim-ministrul Alexis Tsipras, care şi-a scurtat o vizită programată în Bosnia şi Herţegovina, pentru a coordona acţiunile de salvare din ţara sa.

Tsipras a anunţat că „toate forţele de urgenţă au fost mobilizate” şi a declarat stare de urgenţă în regiunea Attica. La scurt timp, guvernul grec a solicitat altor ţări europene elicoptere şi echipaje de pompieri pentru a face faţă dezastrului.

 

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.