duminică, mai 19, 2024

SE ÎNTÂMPLĂ LA GRANIȚA AUSTRIACĂ-SLOVENĂ

Sute de poliţişti şi militari austrieci participă marţi la un exerciţiu ce prevede respingerea unor mari grupuri de migranţi la graniţa cu Slovenia, în contextul presiunilor făcute de guvernul de la Viena în favoarea unor politici europene mai dure împotriva migraţiei, transmite dpa.

‘Un stat îşi pierde credibilitatea dacă nu îşi poate proteja eficient frontierele atunci când este nevoie’, a declarat ministrul de interne Herbert Kickl (Partidul Libertăţii, FPO, extrema dreapta) în oraşul Spielfeld, în sudul ţării, unde are loc exerciţiul.

foto vicecancelar
Vicecancelarul austriac Heinz-Christian Strache, liderul Partidului Libertăţii, a declarat pentru tabloidul german Bild că exerciţiul, la care iau parte 500 de poliţişti şi 200 de militari, se desfăşoară din cauza ‘evoluţiilor actuale de pe ruta balcanică de migraţie’.

În 2015, la apogeul crizei refugiaţilor, autorităţile austriece s-au văzut incapabile să ţină sub control miile de solicitanţi de azil care intrau zilnic în ţară pe la graniţa cu Slovenia.

Austria a declarat că frontierele de-a lungul rutelor principale de migraţie din Europa ar putea fi închise una după alta dacă ministrul german de interne Horst Seehofer îşi va pune în aplicare planul de respingere a unora dintre solicitanţii de azil la graniţa germano-austriacă.

Vicecancelarul austriac Heinz-Christian Strache, liderul Partidului Libertăţii, a declarat pentru tabloidul german Bild că exerciţiul, la care iau parte 500 de poliţişti şi 200 de militari, se desfăşoară din cauza ‘evoluţiilor actuale de pe ruta balcanică de migraţie’.

Coaliţia de guvernare de la Viena (conservatori şi extremişti de dreapta) a avertizat în legătură cu un nou val de migraţie pe această rută, care leagă Turcia de Europa occidentală.

Potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, în pofida unei creşteri în ultimul an a numărului de migranţi care au tranzitat ruta balcanică, cifra totală rămâne mult inferioară celei înregistrate în timpul crizei refugiaţilor, în 2015 şi la începutul lui 2016.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.