duminică, mai 5, 2024

Turcia: Un președinte AKP amenință angajații primăriei: ”Dacă nu ne dau votul, promit că îi las fără loc de muncă”

Menderes Atilla, primar al partidului aflat la putere (AKP) din districtul Ceylanpınar, Şanlıurfa, i-a amenințat cu concedierea pe angajați dacă nu își dau voturile partidului său.

Toți primarii aparținând partidului de guvernământ al regimului Erdoğan au început să exercite presiuni asupra angajaților din primării în perspectiva votului de la alegerile din 24 iunie.

Primarul AKP al districtului Ceylanpınar, Menderes Atilla, într-un discurs ținut la o reuniune electorală a partidului, i-a amenințat pe angajații primăriei astfel: ”Dacă nu ne dau votul lor, promit să-i las pe drumuri, ca înainte”.

Alte imagini asemănătoare cu cele în care primarul din Ceylanpınar își amenință angajații cu concedierea s-au derulat și înaintea referendumului de anul trecut, protagonist fiind  primarul din Düziçi. Ökkeş Namlı, primarul AKP din Düziçi, şi-a amenințat în mod deschis angajații cu concedierea dacă nu votează ”Da” la 16 aprilie, pe cei ce votează ”Nu” declarându-i ”teroriști”.

 

 


 

 

 

 

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.