vineri, mai 3, 2024

Forum despre modul în care tehnologiile informaționale digitale contribuie la o mai bună guvernare.

„Organizat pentru prima dată în România, forumul se concentrează asupra modului în care tehnologiile informaţionale digitale contribuie la o mai bună guvernare şi ajută activitatea mass-media şi a societăţii civile, ca agenţi de pază ai democraţiei şi bunei guvernări, asigurându-se că politicile publice şi implementarea acestora servesc cu adevărat cetăţenii. Experţi guvernamentali, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile şi profesionişti în comunicare vor interacţiona cu omologii lor din peste 30 de ţări pe parcursul celor două zile ale forumului, care vor pune accent pe eficacitatea şi onestitatea guvernării, rolul mass-media şi contribuţia societăţii civile”, au informat organizatorii, prin intermediul unui comunicat..

Forumul se va desfăşura în Aula Magna a Universităţii Româno-Americane (bd. Expoziţiei nr.1B, sector 1, Bucuresti). Discuţiile vor avea loc în limba engleză, cu traducere simultană în limba română.

„Participanţii vor explora subiecte între care strategiile de informare digitală, instrumente vizând transparenţa şi răspunderea guvernamentală, căile digitale de căutare a adevărului, programe de e-guvernare, date deschise, planuri strategice pentru reţelele sociale, guvernarea internetului, practici anticorupţie şi jurnalism mobil şi participativ”, a menţionat sursa amintită.

În cadrul evenimentului, care coincide cu Ziua mondială a libertăţii presei, sărbătorită în fiecare an pe data de 3 mai, vor rosti alocuţiuni: Donald Carroll, Information Officer la Ambasada SUA la Bucureşti, dr. Ovidiu Folcuţ, preşedintele Univeristăţii Româno-Americane, şi Maria Manuela Catrina, secretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

„Forumul este finanţat de Departamentul de Stat al Statelor Unite prin Office of Citizen Exchanges şi este coordonat de Digital Communication Network, o asociaţie internaţională care conectează profesioniştii erei digitale şi World Learning, un ONG global din Washington, care încurajează implicarea cetăţenească şi consolidarea instituţiilor publice, în parteneriat cu Universitatea Româno-Americană din Bucureşti”

Vor mai lua cuvântul: Victoria Savchuk, director comunicare Anti-Corruption Action Center, Kiev, Ucraina; Dmitri Romanovski, director TransparenCEE Project, TechSoup, Polonia; Elena Calistru, preşedinte Funky Citizens; Paul Murphy, producător/ redactor CNN, New York; Martin Turcek, reporter de investigaţii din Bratislava, Slovacia; Radu Puchiu reprezentant al Open Government Partnership, Bucureşti; Giorgio Caridi de la Italian Institute for Social Assistance, Roma; Atilla Biro, jurnalist de investigaţii Rise Project, Bucureşti; Adam Thomas, director la European Journalism Center, Maastricht.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.