joi, mai 2, 2024

Siria: Atacurile occidentale au vizat baze militare şi centre de cercetare din Damasc şi împrejurimile capitalei (ONG)

Loviturile occidentale din zorii zilei de sâmbătă au vizat baze militare şi centre de cercetare ştiinţifică din Damasc şi împrejurimile capitalei, în cadrul operaţiunii declanşate de SUA, Marea Britanie şi Franţa, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), transmite AFP.

Ofensiva în curs combină atacuri aeriene şi lansări de rachete de pe nave aflate în Marea Mediterană, conform unor surse militare citate de CNN şi preluate de EFE.

Un oficial din administraţia americană, citat de AFP, a precizat că operaţiunea vizează ţinte multiple şi este realizată cu diferite tipuri de muniţie, notând că au fost folosite şi rachete de croazieră Tomahawk.

Ministerul britanic al Apărării a anunţat sâmbătă că a lovit un „complex militar” din apropiere de Homs, în vestul Siriei.

„Contribuţia britanică la acţiunea coordonată a fost realizată cu patru avioane de vânătoare Tornado GR4 ale Royal Air Force”, a precizat ministerul, într-un comunicat.

„Acestea au lansat rachete Storm Shadow asupra unui complex militar – o fostă bază de rachete – la 24 km vest de Homs”, adaugă sursa menţionată, citată de AFP. (AGERPRES)


 

 

 

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.