marți, mai 21, 2024

Austria: Un om de afaceri de origine turcă s-a baricadat în postul de poliţie austriac, în timp ce funcționarii Consulatului Turciei de la Viena încercau să-i confiște pașaportul

Un om de afaceri de origine turcă care trăia de 15 ani în Coreea, s-a baricadat în localul Poliţiei austriece. Aceasta s-a petrecut la poarta Consulatului Turciei  din Vienq.În acest timp funcționarii turci alergau după el să-i confiște pașaportul. După ce Curtea de Apel din Viena i-a dat liber să plece, omul de afaceri s-a întors în Coreea.

Yavuz Bülbül împreună cu soția și cei doi copii trăiau de 15 ani în Coreea. Yavuz Bülbül a vrut să prelungească pașaportul copiilor şi a apelat în acest sens la Consulatul Turciei  din Viena. Dar funcționarii turci i-au confiscat pașaportul și i-au anulat actele pe motiv că există o etichetare dept  „ilegală” dată de  Serviciul de Informații al statului turc, în baza investigațiilor făcute pe seama  membrilor  Mișcării Hizmet. Pentru că i s-a luat dreptul de a călătorii în libertate, Bülbül a revenit după două zile la Consulatul turc cerându-le să i se dea o adeverință din care să rezulte că  i s-a confiscat pașaportul.

După ce a primit  un răspuns negativ , Bülbül a observat că pașportul lui care a fost confiscat nu a fost găurit. Folosinduse de neatenția funcționarului de la consulat, Bülbül și-a luat pașaportul confiscat ilegal și a părăsit incinta Consulatul.

Funcționarii turci din Consulat au alergat după el, dar Bülbül s-a baricadat în postul de poliție al statului austriac de la poarta Consulatului turc, cerându-le ajutor.

După ce Bülbül le-a explicat polițiștilor că cei de la Consulat vor să-i confiște pașaportul într-un mod ilegal, polițiștii l-au încătușat pe Bülbül după care  au ascultat și versiunea celor de la  consulatul turc.

În declarațiile lor, funcționarii consulatului turc, nu au declarat că au vrut să confiște pașaportul omului de afaceri. Ei s-au folosot de o calomnie invocând faptul că  Bülbül ar fi lovit un funcționar din consulat și din acest motiv au depus plângere pe numele omului de afaceri.  Judecătoria statului austriac a decis să respingă urmărirea penală pe numele lui Yavuz Bülbül și acesta să fie lăsat în libertate.

După maltratarea și relele tratamente pe care le-a resmţit  în consulatul țării sale, Yavuz Bülbül a decis să se întoarcă în Coreea cu pașaportul pe  funcționarii consulatului turc vroiau să-l confiște într-un mod ilegal.

SURSA:

https://www.turkishminute.com/2018/03/15/man-asks-austrian-police-for-help-after-turkish-consulate-tries-to-seize-passport/

https://stockholmcf.org/businessman-takes-refuge-with-austrian-police-after-turkish-consulate-attempts-to-seize-passport/

 

 

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei.