duminică, mai 19, 2024

Succesorul Doinei Pană la cârma Ministerului Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a organizat o reuniune regională

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a organizat la Bistriţa, o primă întâlnire regională pe probleme de silvicultură, la care au fost prezenţi reprezentanţi din 12 judeţe, dar şi prefectul de Bistriţa-Năsăud, Ovidiu Frenţ, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan.

„Astăzi a fost o primă întâlnire dintr-o serie de întâlniri pe care le-am creionat la nivelul ministerului împreună cu consilierii. În aceste întâlniri regionale – pentru că la Bistriţa am avut invitaţi din 12 judeţe, regiunea Nord-Vest şi Centru a României, urmând ca săptămâna viitoare să ne întâlnim cu regiunea Nord-Est în Suceava, apoi la Piteşti din Râmnicu Vâlcea cu regiunile din zona de sud a României – am invitat oameni care au domeniul de activitate în cele cinci paliere de activitate din zona forestieră, respectiv proprietari de păduri, administratorii fondului forestier, şefi de ocoale, operatori economici din exploatare şi prelucrare, precum şi producători de mobilă”, a declarat Deneş după finalizarea dezbaterilor.

padure
Ioan Deneş a precizat că vor urma întâlniri şi cu reprezentanţii gărzilor forestiere, ai mediului academic şi ai ONG-urilor, după care problemele identificate vor fi prioritizate şi discutate cu premierul Viorica Dăncilă, pentru a se lua măsurile necesare.

„În acest întâlniri am spus-o foarte clar că vom cuantifica probleme care se află la firul ierbii, problemele reale din sistem şi, mai mult de atât, după aceste întâlniri vom forma grupuri de lucru cu ei şi cu reprezentanţi ai Ministerului Apelor şi Pădurilor, în care, în aceste grupuri de lucru care se vor întâlni pe parcursul lunii martie, vor dezbate aceste probleme şi (…) vor propune şi soluţii”, a spus Deneş.

 

 

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.