duminică, mai 19, 2024

Licean român, admis la Oxford. Radu este premiat la matematică şi la robotică

Radu Zevri, unul din elevii Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa, olimpic naţional la matematică, medaliat cu aur la Olimpiada Naţională de Matematică din 2017 şi premiant internaţional la robotică a fost admis la Universitatea Oxford.

Admis la Universitatea Oxford, liceanul Radu Zevri din Constanţa deţine premiul I la Olimpiada Naţională de Matematică 2017 şi premiul al II-lea la concursul de robotică Robotex 2017 din Estonia.

„Radu a fost prezent la toate olimpiadele de matematică 8 ani la rând, un elev eminent, intuitiv, perseverent şi foarte pasionat de matematică şi informatică. Munca asiduă i-a fost răsplătită prin admiterea la această universitate, unde îşi va putea desăvârşi educaţia”, susţin reprezentanţii Liceului Teoretic International de Informatică din Constanţa, unde Radu Zevri este elev.

Specializarea aleasă de Radu la Universitatea Oxford este ”Computer science”, unde rata de acceptare este de 8%, iar elevii candidaţi sunt toţi elevi eminenţi din toate colţurile lumii.

Pentru a fi admis, Radu a prezentat o scrisoare personală, recomandări de la profesori şi un CV cu întregul său palmares. Următorul pas a fost un test specific pentru această universitate – MAT (mathematics admission test) şi un interviu, în care Radu a răspuns la diverse întrebări, atât motivaţionale, cât şi specializate pe domeniul de studiu – despre limbaje de programare, jocuri sau matematică.

Comisia de admitere evaluat impactul succesului asupra acestor tineri şi a felul cum exprimă ei cunoştinţele asimilate în urma rezultatelor obţinute. „Radu a fost, de asemenea, admis şi la Imperial College of London şi Bristol University. Îi urăm succes în continuare”, mai spun dascălii săi de la Liceul Teoretic International de Informatică din Constanţa.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.