joi, aprilie 25, 2024

TURCIA: Fotografiile jurnalistei Zehra Doğan, expuse în expoziţie vernisată în Franța, iar ea, este reținută sub acuzare de ,,propagandă pro-teroristă” din cauza acestor lor

Fotografiile jurnalistei Zehra Doğan, sunt expuse într-o expoziţie vernisată în orașul Angers (Franța).

expozitie

Dar instanța turcă a decis ca jurnalista Zehra Doğan să ispășească o pedeapsă de 33 de luni în închisoare din cauza unor fotografii.

Motivul invocat este  că a publicat un articol în care punea în fața ochilor conflictele și destrămarea orașului Nusaybin (Provincia Mardin), de către regimul Erdogan.

Ca urmare, în luna Iulie-2016, jurnalista Doğan a fost arestată pentru 5 luni. După ce a fost lăsată în libertate, în luna Iunie2017, instanța turcă a decis ca Doğan să fie pedepsită cu 2 ani și 9 luni închisoare. Ea a fost trimisă în Penitenciarul Diyarbakir, categoria E. Judecătorul instanței a decis ca articolul scris de Zehra Doğan împreună cu fotografia publicată este „Dincolo de limita criticii”, categorizând-o drept ,,infracțiune de propagandă pro-teroristă”.

 

 

 

 

 

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.