sâmbătă, mai 4, 2024

Alertă: Trei asasini turci se pregătesc să atace intelectuali turci din Europa – declară un parlamentar al opoziției

Opoziția politică din Turcia a declarat că a primit informații privitor la o listă de asasinate viitoare ale unor intelectuali turci care trăiesc în exil în țări europene.

„Există o listă de victime, cu numele și instituțiile care sunt vizate”, a declarat deputatul Garo Paylan al Partidului de opoziție pro-kurd, Partidului Democrat (HDP), fiind citat de site-ul de știri (de stânga) İleri Haber.

Paylan a spus că nu va dezvălui numele celor vizați, nici sursa informației; Paylan însă a indicat că a împărtășit informațiile în sine insituțiilor europene de aplicare a legii, care, conform acestuia, s-ar fi angajat să ia măsuri suplimentare.

„Mai multe instituții și persoane de pe listă sunt în Germania”, a spus Paylan (unde, de altfel, locuiesc majoritatea emigranților turci). Paylan a subliniat că asasinii provin din Turcia.

Lista îi include pe liderii comunităților turco-armeneşti și alevite, precum și cei care au trebuit să fugă din Turcia din cauza regimului AKP, cum ar fi jurnaliști, cadre universitare și scriitori, a mai spus Paylan.

Paylan, într-un interviu acordat Ozguruz.org, un site independent de știri, a remarcat: „Afirmațiile sunt foarte grave. Există numeroşi indivizi pe care guvernul turc i-a declarat drept „trădători”Am transmis aceste informații autorităților turcești.”

Paylan a adăugat că, potrivit informațiilor pe care le-a primit, „există în prezent trei asasini în Europa, plănuind operaţiuni, la ordine trimise din Turcia, şi care se pregătesc să înfăptuiască nişte asasinate senzaționale”.

Un apel șocant din partea firmanului lui Erdogan, Cem Küçük: Membrii Mișcării Hizmet vor fi răpiți și executați (VİDEO)

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.