vineri, mai 3, 2024

Forumul transfrontalier România-Bulgaria – „De zece ani în UE: Calea de urmat”, organizat la Ruse.

România și-a construit un profil solid proeuropean, fiind printre promotorii cei mai activi ai continuării și consolidării procesului de integrare europeană, a declarat, vineri, secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Melania-Gabriela Ciot, la Forumul transfrontalier România-Bulgaria – „De zece ani în UE: Calea de urmat”, organizat la Ruse forumul a fost organizat de către Birourile de Informare ale Parlamentului European de la București și Sofia cu ocazia marcării a zece ani de la aderarea celor două țări la Uniunea Europeană.

Oficialul român a evidențiat, în alocuțiune, bilanțul pozitiv al celor zece ani de apartenență a României la UE, subliniind faptul că țara noastră a resimțit din plin beneficiile care decurg din calitatea de stat membru, precizează sursa citată.

Secretarul de stat a menționat că, în această perioadă, România a înregistrat progrese majore în direcția creșterii economice, a reformei administrative și a modernizării în general la nivelul societății, toate acestea reflectându-se într-o îmbunătățire progresivă și vizibilă a calității vieții cetățenilor români, arată MAE.România a participat la procesul decizional european și a adus, nemijlocit, valoare adăugată proiectului european, a mai susținut oficialul român.

„În toată această perioadă, România și-a construit un profil solid proeuropean, fiind printre promotorii cei mai activi ai continuării și consolidării procesului de integrare europeană”, a arătat Melania-Gabriela Ciot.

Demnitarul român a subliniat faptul că România va asuma Președinția Consiliului UE în primul semestru al anului 2019, într-o perioadă complexă pentru Uniunea Europeană, iar mandatul țării noastre se va înscrie „într-un efort coerent de asigurare a avansării agendei europene și de consolidare a proiectului european (sursă: mae.ro)

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.