miercuri, noiembrie 13, 2024

A XVI-a ediție a HyperFest — Festivalul Internațional de Film Studențesc al Universității Hyperion.

În perioada 27 — 31 octombrie 2017, la Cinema Europa (Calea Moșilor, nr. 127) se desfășoară a XVI-a ediție a HyperFest — Festivalul Internațional de Film Studențesc al Universității Hyperion. Timp de 5 zile, organizatorii Universitatea Hyperion, Paradox Film, Dinadins și Straniu Film le-au pregătit cinefililor peste 100 de scurtmetraje românești și internaționale din 25 de țări, precum Marea Britanie, Columbia, Franța, Germania, Spania, SUA și Rusia, 5 filme de top— ‘6,9 pe scara Richter’ (regia Nicolae Caranfil), ‘I figli della notte’ (regia Andrea de Sica), ‘Vara s-a sfârșit’ (regia Radu Potcoavă), ‘Breaking News’ (regia Iulia Rugină), ‘Un pas în urma serafimilor'(regia Daniel Sandu), dar și masterclass-uri și workshop-uri susținute de Cristi Puiu (regizor), Adrian Titieni (actor) și Nicoleta Ciobanu (acting coach).

Ediția de anul acesta promite să depășească succesul celei de anul trecut, ținând cont de numărul impresionant al scurtmetrajelor studențești înscrise în competiție, de prezența unor personalități din industria filmului românesc care vor împărtăși din experiența lor tinerilor studenți de la facultățile de profil, prin intermediul unor masterclass-uri și workshop-uri de regie și actorie inedite, și de participarea, în premieră, a unor jurați internaționați.

De altfel, o altă premieră a HyperFest 2017 constă în prezența a două jurii: juriul criticii și juriul festivalului.

Juriul criticii este format din Manuela Cernat (critic de film, cercetător științific și profesor universitar), Mihai Fulger (jurnalist, critic și selecționer de film) și Andreea Berechet (critic de film), iar scurtmetrajele prezentate publicului vor fi evaluate, anul acesta, de un juriu din care fac parte Andrea de Sica (regizor și scriitor italian), Enrico Vannucci (specialist în scurtmetraje, membru al Festivalului de Film de la Veneția). În vara acestui an, Vannucci a susținut masterclass-ul ‘About Shorts’ la Facultatea de Arte Hyperion. Celor doi jurați li se alătură Dorotheea Petre (actriță), Barbu Bălășoiu (director de imagine) și Ana Ularu (actriță).

Ca de fiecare dată, vor fi oferite premii la mai multe categorii, printre care cel mai bun film, cea mai bună regie, cea mai bună imagine, dar și cel mai bun actor, respectiv cea mai bună actriță.

Echipa organizatoare a HyperFest 2017 este formată din: Prof. Univ. Dr. Sever Spânulescu (Rectorul Universității Hyperion) — Președintele festivalului, Catrinel Dănăiață (regizor și profesor la Facultatea de Arte Hyperion) și Avram Iclozan (producător de film și absolvent al Facultății de Arte Hyperion) — Directorii festivalului, Ștefan Pătrașcu — Directorul artistic; Claudiu Oprea — selecționer; Alexandra Apostol — Purtătorul de cuvânt al festivalului și Marius Marin — Media Relations, iar evenimentul este prezentat de Cosmin Cornici (Directorul trupei de teatru Arthesium și absolvent al Facultății de Arte Hyperion) și Irina Puria (actriță și studentă a Facultății de Arte Hyperion).

Erdogan vrea în Uniunea Europeană: „Nu există o explicație rezonabilă pentru blocarea procesului…”

Erdogan, vorbind la cel de-al cincilea summit al Comunității Politice Europene de la Budapesta, a vorbit despre importanța aderării Turciei la UE pentru pacea și siguranța Europei în urma unei game largi de provocări.

Istanbul: Creștere de peste 60% a costului vieții în octombrie

Sondajul, realizat de Agenția de Planificare din Istanbul (IPA) a Municipalității Metropolitane din Istanbul, a calculat costul vieții în Istanbul pentru o familie de patru persoane la 73.739 TL (2.000 euro) în octombrie, de peste patru ori salariul minim de 17.002 TL. (460 de euro).

SUA. 3 milioane de dolari daună într-un proces de defăimare din cauza presupusei asocieri cu o „organizație teroristă”

SUA obligă plata a 3 milioane de dolari drept despăgubiri unui antreprenor turco-american care a fost acuzat în mod fals de terorism din cauza unei presupuse asocieri cu o „organizație teroristă”,

Incendiu în Izmir. 5 copii au murit în casă din cauza sobei. Mama era plecată să strângă fiare vechi

Cinci frați, cu vârste cuprinse între unu și cinci ani, au murit într-un incendiu la o casă provocat de o sobă în provincia vestică Izmir, din Turcia.