sâmbătă, mai 4, 2024

Merkel despre Turcia. Una caldă, una rece..

Cancelarul german, Angela Merkel, a lăudat joi Turcia pentru modul cum gestionează problema refugiaților, dar a spus că este ”foarte îngrijorată” în legătură cu încălcarea statului de drept și și-a exprimat sprijinul pentru reducerea fondurilor UE care sunt acordate Ankarei în cadrul eforturilor sale de aderare la blocul comunitar, relatează agenția Reuters.

”În termenii valorilor noastre democratice, evoluțiile din Turcia au fost deosebit de negative. Nu numai că sunt arestați germani, dar întregul stat de drept din Turcia se îndreaptă într-o direcție greșită. Suntem îngrijorați în legătură cu aceasta. Și eu voi susține o reducere a fondurilor de preaderare”, a declarat dna Merkel la începerea unui summit al UE la Bruxelles.

”Și voi spune de asemenea în mod clar că Turcia face o treabă bună în ce privește refugiații și că avem obligații în baza acordului UE-Turcia. Noi am promis trei miliarde de euro pentru următorii ani, în plus față de alte trei miliarde pe care le-am acordat deja. Trebuie să ne respectăm promisiunea”, a mai spus dna Merkel.


 

 

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.