vineri, aprilie 26, 2024

A cincea ediție a Aspen Energy Summit organizată la Ploiești de Institutul Aspen

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a declarat la Ploiești, că Statele Unite susțin România în eforturile sale de a contribui la securitatea energetică regională. Klemm a punctat că prioritatea actuală este aceea de a minimiza dependența de un singur furnizor de energie.

„Europa este o prioritate de top pentru SUA. Mulți din regiune văd dependența energetică drept o amenințare pentru siguranța națională și lucrăm pentru a diversifica mixul energetic astfel încât să le îmbunătățim siguranța națională. În timp ce gazul rusesc poate și trebuie să rămână o parte din mixul energetic al Europei, prioritatea noastră este să minimizăm dependența de un singur furnizor. Adevărata securitate energetică poate fi obținută, din punctul nostru de vedere, doar prin diversificarea tipurilor de combustibili, de surse de alimentare și de rute de transport. SUA susțin România în efortul de a contribui la securitatea energetică regională prin dezvoltarea de interconexiuni și diversificarea tipurilor de combustibili și resurse”, a spus ambasadorul.

Acesta a arătat că energia este baza securității naționale și a prosperității economice, afirmând că este mândru de rolul pe care investitorii americani îl au în dezvoltarea potențialului economic al României.

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a participat la a cincea ediție a Aspen Energy Summit organizată la Ploiești de Institutul Aspen, evenimentul având drept temă „160 de ani de la înființarea în Ploiești a primei rafinării moderne din lume”.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org