duminică, septembrie 8, 2024

Al treilea congres al Societății Sud Est Europene de Neurochirurgie (Cluj-Napoca)

Aproximativ 500 de specialiști în domeniul neurochirurgiei participă la al treilea congres al Societății Sud Est Europene de Neurochirurgie, care se desfășoară la Cluj-Napoca, în perioada 14-16 septembrie.

președintele în exercițiu al Societății Sud Est Europene de Neurochirugie, Kresimir Rotim (Croația), a spus că este onorat că se află într-un centru al excelenței în neurochirurgie, cum este Clujul.

„Societatea Sud Est Europeană de Neurochirurgie a luat ființă în urmă cu mai bine de cinci ani și adună laolaltă societățile chirurgicale și membrii societăților neurochirurgicale din 14 țări. Este un eveniment extrem de important pentru noi, pentru Cluj, fiind în mod cert cel mai mare congres de neurochirurgie organizat vreodată pe teritoriul României și având o participare de aproape 500 persoane. Avem și 50 de lectori invitați din străinătate. Ceea ce este de asemenea important de menționat este faptul că în acest congres avem organizat și un simpozion internațional pentru asistente, pentru prima dată organizat în țara noastră pe domeniul neurochirurgical. Cu această ocazie avem și o întâlnire cu Congresul Societății Române de Neurochirurgie, care este deosebit de onorată să fie partener al acestui eveniment deosebit de important’, a spus Ștefan Florian.

În perioada 14-16 septembrie, la Cluj-Napoca are loc Congresul Societății Sud Est Europene de Neurochirurgie, organizat de Societatea Sud Est Europenă de Neurochirurgie, Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Iuliu Hațieganu’ Cluj-Napoca și de Societatea Română de Neurochirurgie.

„Mulțumesc profesorului Florian pentru organizarea acestui congres aici în Cluj. Este foarte important pentru noi, cu atât mai mult cu cât prof. Florian este lider al societății noastre, este președintele societății românești și vicepreședinte al Federației Mondiale de Neurochirurgie. Suntem foarte fericiți că suntem în Cluj, deoarece Clujul este un mare centru universitar și un centru de excelență în neurochirurgie’, a spus Kresimir Rotim.

„Suntem un grup de experți din 14 țări din regiunea sud est europeană, fiecare având un domeniu specific de expertiză și ceea ce încercăm este să ne împărtășim experiența, să învățăm unii de la alții și să ne trimitem tinerii și colaboratorii aflați în formare în diversele centre, ca să aibă o cât mai bună pregătire și să ne asigurăm un viitor deosebit pentru această regiune’, a menționat Lukas Rasulic

Cu ocazia congresului de la Cluj va avea loc și o schimbare a conducerii Societății Sud Est Europene de Neurochirurgie, iar președintele ales, Lukas Rasulic (Serbia), a spus, în aceeași conferință de presă, că societatea pe care o reprezintă a organizat multe evenimente, că este foarte activă și vizibilă în lume și că scopul principal este de a dezvolta neurochirurgia.

„Suntem un grup de experți din 14 țări din regiunea sud est europeană, fiecare având un domeniu specific de expertiză și ceea ce încercăm este să ne împărtășim experiența, să învățăm unii de la alții și să ne trimitem tinerii și colaboratorii aflați în formare în diversele centre, ca să aibă o cât mai bună pregătire și să ne asigurăm un viitor deosebit pentru această regiune’, a menționat Lukas Rasulic.Printre invitații din străinătate se numără specialiști din țări precum Germania, Italia, SUA, Japonia, Rusia, Serbia, Franța, Grecia, Ungaria, Olanda, Ucraina, Turcia, India.


 

 

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.