duminică, septembrie 8, 2024

O opinie de bun simţ: „Nu ne ajută, ca nație, să avem relații tensionate cu comunitatea maghiară din România”

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD, consideră că a avea relații tensionate cu comunitatea maghiară din România ”nu ne ajută pe noi, ca nație”. „Sunt nemulțumit deoarece copii de etnici români din Ucraina nu au dreptul să învețe în limba maternă. Și ne întoarcem în România. Aici ne spun unii să ne uităm invers. Adică noi țipăm dacă ni se iau niște drepturi, în schimb aici noi cu surle, trâmbițe și eventual cu arestări trebuie să luăm niște drepturi. Ale cui? Ale unor copii”, a declarat Dragnea, la Bistrița.

Liderul PSD a subliniat că nu este de acord cu ceea ce s-a întâmplat la Târgu Mureș în ultimii doi ani.

„A fost arestat inspectorul școlar pentru că a avizat, a aprobat înființarea unui liceu după ce a fost o hotărâre de consiliu local. Prefectul care atacă de fiecare dată hotărârile de Consiliu local. Cui folosește această sămânță de scandal? Cui folosește faptul că sute de copii, cetățeni români, care au aceleași drepturi ca noi toți, sunt într-o stare de tensiune foarte mare și ei și părinții lor, fiind dați afară dintr-o locație din care au învățat? Eu i-am spus și primului-ministru și ministrului Educației — poate o abordare mai curajoasă, poate că nu toată lumea se sperie de procurori. (…) Noi discutăm de șansa unor copii din România să învețe. Mai mult, există, din ce am înțeles, contractul dintre Biserica Romano-Catolică și Inspectoratul Școlar, după ce s-au retrocedat clădirile, ca într-un corp de clădire, lăsând în continuare liceul nostru, să funcționeze și Liceul Romano-Catolic. Nu știu, poate bănuiesc ce instituții instigă la asta. Eu doresc ca anul 2018 să fie un an liniștit, nu un an în care (…) se incită la tensiuni, la ură și eventual să avem un an foarte agitat, când ar trebui să fie un an cu creștere economică. (…) Și să păstrăm această insulă de stabilitate care este România”, a spus Dragnea.

El nu a dorit să comenteze reacția MAE ungar. ”Eu mă îndrept către fondul problemei — nu cred că ne ajută pe noi, ca nație, să începem să avem relații tensionate cu comunitatea maghiară din România”, a menționat Liviu Dragnea.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.