luni, septembrie 16, 2024

Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului despre drama migranţilor libieni

Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra’ad Al Hussein, a denunțat vineri modul în care Uniunea Europeană tratează criza migratorie, acuzându-i pe europeni că nu pun capăt abuzurilor la care sunt supuși migranții în Libia, relatează AFP.

Foaia de parcurs adoptată de mai multe țări europene și africane, la 28 august, la Paris, la finalul unui summit privind criza migratorie „nu oferă un program detaliat pentru a rezolva catastrofa umanitară care continuă în Libia și de-a lungul coastelor sale”, a afirmat Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului într-un articol.

Organizația neguvernamentală Medici fără Frontiere a criticat, de asemenea, într-o scrisoare deschisă adresată guvernelor europene maltratarea în Libia a migranților care încearcă să traverseze Marea Mediterană, acuzând politica migratorie europeană că „alimentează un sistem criminal”.

Reprezentantul Națiunilor Unite a denunțat atrocitățile comise împotriva migranților în Libia, subliniind că „unii migranți mor de sete, de foame sau de boli”, „unii sunt torturați și bătuți până la moarte în timp ce lucrează ca sclavi”, iar „alții sunt pur și simplu asasinați”.

În afară de familiile lor, „aproape nimeni nu pare însă să se îngrijoreze din această cauză”, a acuzat Zeid Ra’ad Al Hussein.

„Personalul nostru s-a documentat, de asemenea, în legătură cu violarea femeilor în detenție. Ele sunt închise toată ziua de bărbați, aceiași care organizează violul lor în cursul nopții”, și-a exprimat el îngrijorarea, subliniind că „violul este endemic”.

foto 3

„Situația migranților care traversează Libia era îngrozitoare în epoca Gaddafi, dar de atunci a devenit un infern”, a mai afirmat Înaltul Comisar.

„Situația migranților care traversează Libia era îngrozitoare în epoca Gaddafi, dar de atunci a devenit un infern”, a mai afirmat Înaltul Comisar.

George Clooney susține cazul lui Osman Kavala, închis în ciuda deciziei CEDO

Fundația, co-fondată de actorul american George Clooney și soția sa avocată pentru drepturile omului, Amal, se numără printre o serie de organizații pentru drepturile omului cărora li s-a acordat statutul de intervenient terță parte într-un nou caz privind omul de afaceri încarcerat Osman.

Corpul neînsuflețit a activatei turco-americane împușcată în Cisiordania a ajuns în Turcia

Ayşenur Ezgi Eygi, în vârstă de 26 de ani, a fost împușcată în timpul unui protest în orașul ocupat Beita, din Cisiordania.

Sigiliul prezidențial al Turciei pe vilele din Belgia a unui traficant de droguri turc

Orhan Ünğan Ünğan, cunoscut sub numele de „Fantoma” din cauza utilizării multiplelor identități false, a fost legat de operațiuni internaționale de trafic de droguri din întreaga Europă.

Faimosul trăgător turc premiat cu 300 de monede de aur pentru medalia de argint de J.O 2024

Poziția unică a lui Dikeç a devenit virală online, declanșând o serie de meme care au fost imitate de sportivi precum Nicolas Jackson, de la Chelsea FC.

Cazul care a cutremur Turcia! Proteste în Istanbul și alte orașe după moartea fetei de 8 ani 

Narin a fost dispărută 19 zile, după ce a ieșit de la cursurile de Coran, iar cadavrul ei a fost descoperit pe 8 septembrie de către grupurile de căutare într-o albie din apropiere.