sâmbătă, aprilie 27, 2024

Agricultură: producţii istorice în România

„Avem producții istorice în 2017, în România. La grâu, secară, s-a depășit o producție de 10 milioane ce tone, ceea ce nu s-a mai reușit până acum în România. La rapiță sunt 1,7 milioane de tone, cea mai mare producție din istoria acestei țări. De asemenea, la mazăre avem 300.000 de tone, iar producția la orz și orzoiacă este cea mai mare din ultimii 23 ani ani”, a declarat Liviu Dragnea.

La rapiță sunt 1,7 milioane de tone, cea mai mare producție din istoria României

În schimb, în alte zone din țară, seceta și vijeliile au distrus culturile de porumb și legume. Iar după evaluarea pagubelor, fermierii ar putea primi despăgubiri.

„Începând cu 16 octombrie o să înceapă plata în avans a subvențiilor pentru ca fermierii să nu aibă probleme financiare. Este, într-adevăr, o zonă afectată de secetă în Câmpia de Vest. Am vorbit cu ministrul și cu prim-ministrul – acolo se vor face niște evaluări și în cazul în care se va ajunge la concluzia că trebuie să fie despăgubite, se vor face despăgubiri”, a mai precizat Dragnea.”4.836, dacă vorbiți de producția medie. Este o producție istorică. România nu s-a întâlnit cu un asemenea randament la unitatea de suprafață”, a precizat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

România a avut în acest an producții istorice la grâu, secară, rapiță și mazăre. Anunțul a fost făcut de liderul PSD, Liviu Dragnea, care a mers împreună cu ministrul Agriculturii să inspecteze sistemul de irigații din județul Călărași.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.