duminică, septembrie 8, 2024

[VIDEO] Secretarul de stat al SUA Tillerson: „Turcia continuă să limiteze drepturile minorităților religioase”

Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, a criticat marți Turcia pentru că continuă să limiteze drepturile omului pentru membrii unor grupuri religioase minoritare.

Făcând observații cu privire la publicarea Raportului anual al Departamentului de Stat privind Libertatea Religioasă Internațională (International Religious Freedom -IRF) din 2016, Tillerson a declarat că guvernul turc continuă să restricționeze membrii minorităților religioase, inclusiv ale musulmanilor aleviți non-sunniți.

„Musulmanii non-sunni, cum ar fi musulmanii alevi, nu beneficiază de aceeași protecție guvernamentală ca și cea de care se bucură minoritățile non-musulmane recunoscute și se confruntă cu discriminare și violență”, a declarat el.

Potrivit raportului IRF, minoritățile non-musulmane din Turcia au raportat dificultăți în operarea sau deschiderea lăcașelor de închinare, contestarea disputelor legate de terenuri și proprietăți și obținerea de exceptări de la cursurile de religie obligatorii. Guvernul a restricționat instruirea clerului pentru grupurile religioase minoritare și a continuat să persecute indivizii pentru „nerespectarea în mod deschis a credinței religioase a unui grup”.

În timpul discursului său, Tillerson a ridicat, de asemenea, problema pastorului american Andrew Brunson, care a fost închis în Turcia din octombrie 2016, în legătură cu presupusele legături cu mișcarea bazată pe credință Gülen, pe care autoritățile turcești o acuză că ar fi  realizat tentativa de lovitură de stat eșuată anul trecut.

„În plus, SUA continuă să susțină eliberarea pastorului Andrew Bronson, care este închis în mod eronat în Turcia”, a declarat el.

Brunson, care provine din Carolina de Nord, se află în custodie din octombrie, după ce el și soția lui au fost reținuți în urma unor acuzații de încălcare a regimului de imigrare. La acea vreme, familia Brunson administra o mică biserică creștină în Izmir. Ei au trăit în Turcia timp de 23 de ani.

Soția lui Brunson, Norine, a fost eliberată de curând, dar pastorul a rămas în custodie și, de curând, s-a văzut cu acuzațiile extinse până la terorism. Procurorii au sugerat în ședințele de judecată că Brunson este reținut sub suspiciunea de a fi un adept al lui Fethullah Gülen,  clericul musulman care trăiește în auto-exil în Pennsylvania și a cărui viziune a inspirat mișcarea Gülen.

Raportul IRF este extrem de critic față de China, Arabia Saudită și Turcia pentru tratamentul minorităților religioase din țările respective.

Potrivit raportului, China a continuat să abuzeze fizic, să rețină, să aresteze, să tortureze și să închidă budiștii tibetani, creștinii și alte minorități religioase.

Arabia Saudită a arestat și a închis oameni cu acuzații de insultare a Islamului și de practicare a vrăjitoriei. De asemenea, a deținut, hărțuit și, ocazional, a deportat străini pentru ca participa la slujbe religioase private non-islamice.

https://www.turkishminute.com/2017/08/15/video-secretary-tillerson-turkey-continue-to-limit-rights-of-religious-minorities/

 

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.