joi, mai 2, 2024

Ziua Marinei sărbătorită la Constanţa

Peste 12.000 de persoane au fost prezente marți pe faleza Comandamentului Flotei și în Portul Tomis din Constanța, pentru a asista la exercițiul demonstrativ prezentat de Forțele Navale Române, cu participarea a 30 de nave și ambarcațiuni, 12 aparate de zbor și 3.000 de militari, de Ziua Marinei.

Festivitatea a debutat cu întâmpinarea președintelui Klaus Iohannis de către garda de onoare, intonarea Imnului de Stat și arborarea Steagului Tricolor la catarg, simultan cu salutul dat cu cele 21 de salve de tun.

În cuvântul de bun venit la sărbătoarea marinarilor, Șeful Statului Major al Forțelor Navale (SMFN), viceamiral dr. Alexandru Mîrșu, a remarcat interesul manifestat de cei prezenți la festivitățile de la Comandamentul Flotei.  „Participarea domniilor voastre reprezintă pentru noi garanția încrederii și aprecierii, un suport moral esențial în efortul nostru continuu de a atinge noi orizonturi de performanță în lupta cu valurile vieții”, a subliniat viceamiralul Mîrșu, în deschiderea alocuțiunii sale.

Menționând că sărbătoarea Marinei Române a fost statuată în urmă cu 115 ani, odată cu organizarea, pe 15 august, a unui Te-Deum la bordul Crucișătorului Elisabeta, în Portul Constanța, comandantul Forțelor Navale a remarcat faptul că Ziua Marinei Române constitue în fiecare an și un moment de bilanț pentru cei sărbătoriți.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.