joi, mai 2, 2024

Vara festivalurilor: Trubaduri pe Munte

În perioada 4-6 august 2017, Om pe Munte și ACEST Trubadur au organizat Festivalul Trubaduri pe Munte, un week-end întreg dedicat copiilor. Festivaluri pentru adulți sunt nenumărate, ca atare, colegul și bunul nostru prieten, pe numele său de scenă Piticu Piti, a venit cu propunerea de a face un festival doar pentru copii. Festivalul s-a desfășurat la Cabana Diham, munții Bucegi.

În după amiaza zilei de 4 august, copiii talentați și curajoși încep să-și facă apariția alături de părinți. Festivalul a avut și o sesiune de salubrizare a traseului montan Cabana Diham-Pichetul Roșu-Cabana Poiana Izvoarelor-Cabana Diham. Cu această ocazie, copiii au fost informați de ce este bine ca deșeurile să nu ajungă în natură. Erau puțin contrariați că există atâta gunoi în munți, pentru că ei au fost învățați acasă că nu trebuie să arunce nimic pe jos, dar și entuziasmați că-și pot aduce contribuția pentru o natură sănătoasă.

„Am revenit la cabana Diham după cinci ore cu aproximativ 20 de saci de gunoi, fiecare a câte 120 litri, care au fost preluați de către Salvamont Predeal.”

După-amiaza a continuat cu pregătirea unui ceaun cu tocană, în timp ce micuții participanți intrau în febra înscrierii la concurs și a repetițiilor. Când mâncarea a fost gata, s-a servit cina iar ceaunul s-a golit cât ai zice…tocană. După masa de seară, a început concursul. Acesta nu a avut probe impuse, ci fiecare participant a făcut ce știa mai bine.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.