miercuri, mai 8, 2024

Abuzuri indescriptibile făcute de soldaţii forţelor de ordine din Turcia

Turcia: bătrâna în vârstă de 89 de ani care a fost torturată, Zekiye Girgin:  ,,Dumnezeu să nu-i primească pe cei care m-au torturat”

Femeia care locuiește într-un sat din Sud-Estul Turciei și care a fost torturată de forțele de ordin, Zekiye Girgin ,,Cei care m-au torturat, Dumnezeu  să nu-i primească”.

zekiyeg

Acum două zile, soldații forțelor de ordine au dat buzna în casele a 36 de săteni din satul Altinsu (Șapatan) care se află în apropierea orașului Șemdinli (Jud Hakkari). I-au bătut și torturat fără nici un motiv. Printre cei agrsați se afla și bătrâna Zekiye Girgin în vârstă de 89 de ani. Bătrâna Zekiye a povestit unui corespondent cum soldații au venit spre dimineață , au dat buzna în casă unde au început să-l bată pe fiul ei și pe ea fără să le spună  nimic. Girgin: ,, Nu o să lăsăm ca lucrurile să treacă aşa …O să ne căutăm dreptul”. A spus ea.

iskence

Sărmana bătrână a povestit plângând cum au fost bătuți  și torturați împreună cu 36 de săteni care au fost arestați. ,,Soldații ne-au insultat și ne-au bătut. L-au bătut pe fiul meu și pe mine m-au lovit la mână. Fiul meu a leșinat. Dacă nu leșina fiul meu, ne omorau. Dumnezeu să nu-i primească pe cei care ne-au bătut și torturat fără nici un motiv.”

Fundația pentru Drepturile Omului din Turcia (TIHV) și Asociația de Monitorizarea a Drepturilor Omului (HRW) au luat interviuri și detalii de la avocații sătenilor în legătură cu torturile la care au procedat  soldații.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.