joi, aprilie 7, 2022

Deputatul CHP susține faptul că a fost înființat un nou serviciu de informații pentru profilarea opozanților lui Erdoğan

Vicepreședintele principalului partid de opoziție – Partidului Popular Republican (CHP), Bülent Tezcan, a declarat miercuri că un serviciu de informații nou înființat sub președinția turcă furnizează dovezi pentru procesele din justiție ale oponenților președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Vorbind miercuri într-o conferință de presă de la Ankara, Tezcan a prezentat un document care demonstrează că o instituție numită ” Agenția Națională de Securitate prezidențială ” a furnizat probe procuraturii într-un caz împotriva mișcării Gülen, pe care autoritățile turcești o acuză că a orchestrat lovitura de stat eșuată anul precedent.

Subliniind că Turcia se transformă rapid într-un regim dictatorial, Tezcan a declarat: „Aceste tipuri de servicii de informații au fost înființate de dictatori precum Hitler, Mussolini, Pinochet, Saddam și Qaddafi”.

Tezcan a adăugat, de asemenea, că oamenii din cercul lui Erdoğan, care tot declară „ducem Turcia către un nou sistem”, de fapt instituie un stat în interiorul statului.

Referendumul din Turcia din 16 aprilie a extins puterile președintelui Erdoğan și a pregătit calea pentru trecerea de la un sistem parlamentar la un sistem prezidențial de guvernare în Turcia.Între timp, Direcția Generală de Securitate a Turciei (EGM) i-a răspuns lui Tezcan printr-o declarație, spunând că ” Agenția Națională de Securitate prezidențială ” este o abreviere pentru sucursala departamentului de combatere a contrabandei și a crimei organizate (KOM) care se ocupă de combaterea infracțiunilor care amenință securitatea națională. Declarația a mai menționat că „Președinția” reprezintă departamentul KOM din cadrul EGM.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.