marți, octombrie 20, 2020

Deputatul CHP susține faptul că a fost înființat un nou serviciu de informații pentru profilarea opozanților lui Erdoğan

Vicepreședintele principalului partid de opoziție – Partidului Popular Republican (CHP), Bülent Tezcan, a declarat miercuri că un serviciu de informații nou înființat sub președinția turcă furnizează dovezi pentru procesele din justiție ale oponenților președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Vorbind miercuri într-o conferință de presă de la Ankara, Tezcan a prezentat un document care demonstrează că o instituție numită ” Agenția Națională de Securitate prezidențială ” a furnizat probe procuraturii într-un caz împotriva mișcării Gülen, pe care autoritățile turcești o acuză că a orchestrat lovitura de stat eșuată anul precedent.

Subliniind că Turcia se transformă rapid într-un regim dictatorial, Tezcan a declarat: „Aceste tipuri de servicii de informații au fost înființate de dictatori precum Hitler, Mussolini, Pinochet, Saddam și Qaddafi”.

Tezcan a adăugat, de asemenea, că oamenii din cercul lui Erdoğan, care tot declară „ducem Turcia către un nou sistem”, de fapt instituie un stat în interiorul statului.

Referendumul din Turcia din 16 aprilie a extins puterile președintelui Erdoğan și a pregătit calea pentru trecerea de la un sistem parlamentar la un sistem prezidențial de guvernare în Turcia.Între timp, Direcția Generală de Securitate a Turciei (EGM) i-a răspuns lui Tezcan printr-o declarație, spunând că ” Agenția Națională de Securitate prezidențială ” este o abreviere pentru sucursala departamentului de combatere a contrabandei și a crimei organizate (KOM) care se ocupă de combaterea infracțiunilor care amenință securitatea națională. Declarația a mai menționat că „Președinția” reprezintă departamentul KOM din cadrul EGM.

Istanbul: Grădina verticală care costă 1200.000 de lire anual a fost demontată

Primarul Istanbulului a decis să renunțe la grădinile verticale pe motiv că  prezenta „beneficii ecologice limitate, dar costuri financiare mari”, relatează Duvar...

Erdogan declară că este mai mult gaz în Marea Neagră decât se credea

Recep Tayyip Erdogan a declarat, sâmbătă, că un vast câmp de gaze naturale descoperit în Marea Neagră este chiar mai mare decât s-a estimat, relatează Business Times.

Fotografiile cu deținuți morți surprind condițiile din închisorile turcești în timpul pandemiei

Imaginile realizate după moartea unui deținut politic au dezvăluit lipsa de igienă din închisorile turcești în timpul pandemiei.

Afacerist turc care a donat pentru luptat împotriva COVID-19 a murit infectat

Un afacerist turc care a donat bani pentru lupta împotriva coronavirus din România a murit infectat cu COVID-19.

Apel către Turcia să oprească deportarea unui activist turkmen” Riscă persecuție și tortură”

Un grup de 11 organizații pentru drepturile omului au cerut guvernului turc oprirea deportării unui activist turkmen, relatează Human Rights Watch.

O instanță din Turcia a făcut praf decizia Curții Constituționale

Un tribunal din Istanbul a respins cererea de rejudecare a Curții Constituționale privind încălcările drepturilor unui jurnalist turc, relatează presa turcească.

Fiul unui miner decedat cere despăgubiri restante de 18 ani” Voi continua să lupt pentru familia mea”

Fiul unui miner care a murit în urma unui accident de muncă în urmă cu 18 ani, cere la Ankara daune pentru moartea tatălui său, relatează Duvar English.

Românii în vacanță în Antalya: ”Nu am uitat niciodată acel gest”

O româncă alături de soțul ei german și-au găsit prieteni pe viață în timpul unei vacanțe în Antalya, relatează RomanyaHaber.