vineri, mai 3, 2024

The Guardian: ,,Omul cu o singură mână, simbolul opoziției din Turcia”.

Prin aplicarea acelor decretele-legi promulgate după puciul de natura  teatrala si comis dupa unele surse chiar din ordinul lui Erdogan la 15 Iulie anul trecut, sociologul Veli Saçılık, a fost scos de la locul de muncă.

sacılık

The Guardian, cel mai renumit cotidian din Anglia, a publicat articole referitoare la  străduința și efortul depus de către Saçılık, pentru a-și recaștiga locul de muncă. După înlăturarea in urma decretelor  legi  promulgate de Erdogan, Saçılık protestează de săptămâni de zile în fața Statuiei ,,Drepturile Omului’ de pe Bulevardul Yüksel.

Authorities in Turkey keep pressure on dismissed workers demanding their jobs back

,,SIMBOLUL OPOZIȚIEI”

În publicația sa, The Guardian l-a redenumit pe Veli Saçılık ,,omul cu o singură mâna, simbolul opoziției” din Turcia, unde persecuțiile cresc pe zi ce trece. În articolul publicat se mai menționează că Saçılık este cercetat de către guvernul turc sub acuzația de membru al organizației teroriste și propagandă pro-teroristă.

The Guardian: Muhalefetin sembolü tek kollu adam

În ziarul The Guardian, Veli Saçılık este caracterizat în felul următor: “Cu mustața tradițională si inteligența sa mladioasă , cu un zambet moale, Sacilik se comportă modest. Este conștient de efectul  produs ,, Un om cu singură mână în fața provocatorilor și a polițiștilor cu scuturi”.

,,Ei sunt puternici dar noi avem dreptate”       

Sacilik a precizat că pentru turci a devenit ceva normal  să ajunga față în față cu forțele de ordin. Sacilik, (Forțele de ordine sunt puternice, dar noi avem dreptate. Curajul este molipsitor, lor le este frică ca acest curaj să nu se evolueze catre  ceva mai mare.”

Saçılık a povestit că plânge deseori din cauza celor trăite: “Eu sunt un om cu o singură mână dar cazul nostru este puternic. Și chiar dacă statul ne declară  teroriști, oamenii care au fost scoși de la muncă sunt nevinovați în mod evident. Avem dreptate și ce facem este drept.  Chiar și ei știu asta. Mereu cand începem să ne cerem drepturile suntem arestați, bătuți, torturați ba chiar și omorâți. Protestez pentru că inca mai sper”.

veli saçılık kolu ile ilgili görsel sonucu

İlgili resim

İlgili resim

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.