luni, mai 6, 2024

În pregătirea Summitului G20 de săptămîna viitoare, care va avea loc în Germania

Lideri europeni au afirmat joi că vor coopera pentru ca la summitul G20, ce va avea loc săptămâna viitoare în Germania, să insiste asupra opiniilor lor privind schimbările climatice și comerțul liber, dar au menționat clar că nu vor încerca să-l izoleze pe președintele american Donald TrumDupă o reuniune desfășurată la Berlin, cancelarul german Angela Merkel a declarat că țările europene doresc să transmită un mesaj de ‘determinare’ la summitul ce va avea loc la Hamburg pe 7 și 8 iulie, apreciind că trebuie de asemenea să se găsească ‘soluții comune’ cu Washingtonul la probleme precum schimbările climatice.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că speră că SUA vor reveni asupra acestei ultime chestiuni după ce au anunțat că se retrag din Acordul de la Paris privind schimbările climatice. El a adăugat că nu are sens ca Trump să fie izolat, precizând că Europa împărtășește multe abordări cu Washingtonul, inclusiv lupta împotriva terorismului.

Cancelarul german Angela Merkel s-a întâlnit joi la Berlin cu mai mulți lideri europeni în încercarea de a crea un front unit înaintea summitului G20 la care va participa și președintele american Donald Trump.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.