vineri, mai 3, 2024

Erdoğan spune că oamenii îi vor pedepsi pe adepții lui Gülen, pe străzi, dacă vor ieși vreodată din închisoare

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan, a declarat, miercuri, într-un discurs public că, dacă persoanele afiliate la mișcarea Gülen din Turcia sunt eliberate din închisoare după ispășirea condamnărilor, publicul turc îi va „pedepsi pe străzi”.

Subliniind că a urmărit îndeaproape jurisprudența, Erdoğan a declarat în discursul său: „Dacă aceștia [adepții lui Gülen] sunt eliberați după ispășirea sentinței lor de închisoare, de fiecare dată când îi văd pe străzi, poporul meu îi va pedepsi . Îi vor scuipa în față. Ei [adepții lui Gülen] se vor îneca în saliva poporului meu.”

Turcia a trecut peste o tentativă de lovitură militară de stat pe 15 iulie, care a provocat moartea a peste 240 de persoane și a rănit mai mult de o mie de persoane. Imediat după puci, guvernul Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP) împreună cu președintele Erdoğan au acuzat grupul Gülen.Grupul neagă categoric orice implicare.Potrivit unui raport al agenției de știri Anadolu de stat, pe 28 mai, 154.694 de persoane erau reținute și 50.136 erau închise din cauza presupuselor legături cu Gülen, de la tentativa de lovitură de stat eșuată.

„În închisori există în prezent 221.607 deținuți. Capacitatea penitenciarelor este de 203.000, ceea ce le face cu 9% peste capacitate „, a declarat secretarul adjunct al Ministerului Justiției, Basri Bağcı, luna trecută, declarând că unii deținuți trebuie să doarmă în schimburi.

 

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.