marți, mai 7, 2024

Accident de elicopter în Turcia: 13 militari morți

Treisprezece militari turci au murit miercuri într-un accident de elicopter în provincia Sirnak din sud-estul Turciei, informează DPA.

Potrivit comandamentului armatei, un elicopter militar Cougar s-a ciocnit de o linie de înaltă tensiune la câteva minute de la decolare. Toți militarii aflați la bord și-au pierdut viața. Ancheta asupra incidentului este în curs, a precizat sursa citată.

În aprilie, un elicopter de poliție cu 12 persoane la bord s-a prăbușit în estul Turciei. Accidentul respectiv a fost pus pe seama vremii nefavorabile, reamintește DPA, care adaugă că sud-estul Turciei este scena unor confruntări violente între forțele de securitate și kurzi din iulie 2015, când s-a întrerupt procesul de pace între Partidul Muncitorilor din Kurdistan și autoritățile de la Ankara. Potrivit Grupului Internațional de Criză, în conflict și-au pierdut viața cel puțin 2844 de oameni — soldați, militanți și civili. Sute de mii de oameni s-au refugiat din regiunea cu populație majoritar kurdă. (Sursa: Agerpres)

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.