luni, mai 6, 2024

Forțele de ordin au interzis purtarea tricourilor cu pozele imprimate ale celor două cadre didactice, arestate în timp ce făceau greva foamei.

Două cadre didactic din Turcia, Nuriye Gülmen și Semih Özakça, au fost arestate după 76 de zile de greva foamei.

Ei au apelat la această cale pentru a-şi recăpăta locul de muncă din  care au fost înlăturați ca urmare a aplicării  ultimelor  decret-lege ale regimului Erdogan.

În capitala Turciei, ,,după apusul soarelui” nu mai ai voie să cânți, să aprinzi focul sau să faci orice fel de acțiune. Poliția generală din Capitală a mai interzis o acțiune, din acelaşi registru  tragico-comic. Poliția de la Ankara a declarat că a interzis imprimarea fotografiei pe tricouri a celor două persoane, Nuriye Gülmen și Semih Özakça, care au fost arestați după aproximativ trei luni de greva foamei.

İlgili resimConform unui articol a ziarului Cumhuriyet, interdicțiile în legătură cu sprijinul acordat Prof.univ. Nuriye Gülmen și profesorul Semih Özakça, sunt  interzise pe zi ce trece. De 200 de zile, în fața statuii ,,Drepturile Omului ” de pe bulevardul Yuksel, ei  manifestă faţă de  nedreptatea  la care au fost supuși. Au fost arestați după 76 de zile de greva foamei.

Un alt profesor, Acun Karadağ, dat afară de la locul de muncă în urma aceloraşi  decrete-legi,  protestează în același loc.

Karadağ, pe pagina sa de socializare a scris următoarele: ,,Știți că v-am zis că puteți imprima pozele lui Nuriye și a lui Semih la centrul ce imprimare ,, Gür Ozalit”? Poliția a trimis citație la centrul de  imprimare Gür Ozalit să nu imprime pozele pe tricouri. S-a interzis imprimarea.”

 

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.