joi, mai 2, 2024

Starul NBA Kanter declară că a fugit din Indonezia după ce l-au urmărit serviciile secrete

Jucătorul NBA Oklahoma City Thunder, Enes Kanter, care a fost reținut pentru prima dată sâmbătă într-un aeroport din România, la cererea guvernului turc, a declarat luni la CBS news că a plecat în România după ce a fugit din Indonezia, când a aflat că a fost urmărit de către serviciile secrete locale.

Apărând la „CBS Morning”, luni, Kanter a spus că problemele au început în timp ce se afla în Indonezia săptămâna trecută.

„Dormeam în jur de 2:30 sau aproximativ și managerul meu a bătut la ușa mea. El mi-a spus că Serviciul Secret și armata Indoneziană mă căutau pentru că guvernul turc le-a spus că sunt un om periculos „, a spus Kanter.

„Nu am știut ce trebuia să facem. Am scăpat din țară și ne-am dus în Singapore, apoi am venit în România”, a adăugat el.

Subliniind că primește amenințări cu moartea aproape în fiecare zi, Kanter a declarat că Turcia i-a anulat pașaportul ca represalii pentru opiniile sale politice.

Întrebat despre cum a călătorit în Statele Unite de la Londra după ce pașaportul său a fost anulat, Kanter a spus: „Vreau să mulțumesc Homeland Security, Departamentului de Stat, Oklahoma City Thunder, NBA, NBPA – am lucrat cu toții ca o echipă”.

Kanter a declarat că a devenit țintă a președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan pentru că a fost un critic deschis.

Guvernul turc a încercat să rețină mai mult de 50.000 de pașapoarte, inclusiv cele deținute de rudele jurnaliștilor care trăiesc în exil.

Guvernatorul Oklahoma, Mary Fallin, a declarat oficial ziua de 29 octombrie 2016 „Ziua Enes Kanter” pentru succesul profesional al jucătorului Oklahoma City Thunder și dedicarea sa pentru organizațiile civice din stat.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.