sâmbătă, mai 4, 2024

Fraza memorabilă rostită de F.Hollande: „Macron m-a urmat, apoi s-a emancipat fără să trădeze”

O bună parte a locuitorilor planetei a rusuflat liniştită după victoria lui Emmanuel Macron. Cel puţin pentru moment, pericolul extremismului dar ţi al dezmembrării Uniunii Europene a trecut.

Emmanuel Macron, un politician de centru proeuropean, a fost ales duminică președinte al Franței cu 66,10% din sufragii, devansând-o la mare distanță pe rivala sa de extremă-dreapta Marine Le Pen, care a obținut 33,90% din voturi, potrivit rezultatelor finale difuzate luni de Ministerul de Interne francez, citate de AFP. Absenteismul a fost de 24,52%, nivel record după 1969. Transferul de putere între președintele ales și șeful statului la final de mandat, socialistul Francois Hollande, este prevăzut pentru weekendul următor.

9fbeec7a-3bd9-4a34-a6f5-356c5b63d7b6La festivităţile de comemorare din 8 Mai, Preşedintele Hollande a fost acompaniat de preşedintele ales,Emmanuel Macron , un moment de mare emoţie pentru toată lumea.

François Hollande : Macron m’a „suivi” puis „s’est émancipé”, sans trahir.

( Macron m-a urmat, apoi s-a emancipat fără să trădeze.”)

16d8bd80-11e3-47fc-9916-e2e7b0a75fadIată fraza memorabilă care marchează o filiaţie asumată. Centrisul Macro, fost ministru în guvernul socialist Valls este se pare un punct de cotitură în istoria Franţei contemporane.

Programul politic al lui Emmanuel Macron este global pozitiv pentru profilul creditului Franţei dar verdictul alegerilor legislative va fi dominant

( Moody’s.)

http://www.france24.com/fr/20170508-direct-reactions-analyses-lendemain-victoire-emmanuel-macron-presidentielle-live-france

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.