luni, mai 6, 2024

FSA, susținută de Turcia, vinde vehicule blindate către ISIL*, potrivit noilor acuzații din presă

Militantii Armatei Siriene de Eliberare (Free Syrian Army -FSA), susținuta de Turcia, au vândut un vehicul blindat apartinand armatei turce către Statul Islamic din Irak si Levant (ISIL) (abreviere folosită de unele surse media pentru a desemna ISIS sau DAESCH) a anunțat miercuri ziarul Birgün.

Potrivit articolului, videoclipurile obținute de cotidianul zilnic arată militanți FSA care vând sau predau un vehicul blindat militanților ISIL.*

Vehiculul blindat a fost folosit de armata turcă în operațiunea Shield Euphrates din nordul Siriei, care s-a încheiat la sfârșitul lunii martie.

Birgün a susținut că un tanc cu numărul matricol 243768, în valoare de peste 600.000 de dolari, a fost văzut prima oară cu un militant FSA într-un videoclip și mai târziu cu un alt videoclip ISIL* în care un membru  arată vehiculul și spune „prada”.

Potrivit Birgün, Statul Major al Turciei a lansat o anchetă privind incidentul, dar nu s-a obținut încă nici un rezultat.

Un soldat turc al cărui nume nu a fost dezvăluit, a declarat cotidianului Birgün că „operațiunea a avut loc în condiții foarte dificile. Nu era mâncare și nici un loc să te speli. A existat un dublu standard între soldații noștri [ai forțelor armate turcești] și membrii FSA. Ei [FSA] au avut condiții mai bune. Mai mult, membrii FSA au vândut un vehicul blindat. Era al nostru. Majoritatea militanților FSA erau hoți, consumatori și contrabandiști de droguri”.

Peste 70 de soldați turci și-au pierdut viața în timpul operațiunii de opt luni din nordul Siriei.


*Statul Islamic din Irak si Levant (ISIL) ( abreviere folosită de unele surse media pentru a desemna ISIS sau DAESCH


SURSA: https://www.turkishminute.com/2017/04/27/video-turkey-backed-fsa-sells-armored-vehicle-to-isil-daily-claims/

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.