sâmbătă, mai 4, 2024

Speranța lui Barıș a luat sfârșit în Marea Egee

Speranța lui Barış Yazgı, tânărul în vărstă de 22 de ani din provincia Siirt (zona de Sud-Est a Turciei), care a ieșit la drum pentru a lua cursuri de educație muzicală în Belgias-a terminat în Marea Egee. Barca în care se afla, s-a scufundat. Bariș a fost găsit mort cu vioara pe care o îmbrățișase.

yazgı

Zilele trecute, în provincia Çanakkale a avut loc o altă tragedie. O barcă cu oameni care au vrut să treacă în mod clandestin de pe malul mării, din satul Bademli – provincia Çanakkale, către Insula Midilli din Grecia, s-a scufundat în apele internaționale.

După operațiunile de căutare a Gărzii de Coastă a Turciei, s-au găsit trupurile neînsuflețite a șapte persoane.

Conform știrilor DHA, trupurile găsite fără suflare au fost aduse în Portul Babakale. După cercetările efectuate, unul din trupurile neînsuflețite aparținea lui Barış Yazgı din provincia Siirt. El a fost găsit în mare îmbrățișând cutia cu vioara sa. În cutie se afla vioara și multe foi cu note muzicale.

Yazgı a vrut să meargă în Belgia pentru cursuri de muzică și pentru că nu a putut lua viză, el a încercat această cale.

https://www.youtube.com/watch?v=Azg_cYDA5N4

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.