sâmbătă, mai 4, 2024

Turcia: Poliția percheziționează locuința persoanei răpite din Ankara

Echipajele de poliție au percheziționat locuința lui Turgut Çapan, fost angajat al Universității Turgut Özal, care a dispărut în mod misterios în capitala Turciei Ankara la 1 aprilie, potrivit soției lui Çapan, Ülkü.

tm

„Casa mea tocmai a fost percheziționată”, a scris Ülkü Çapan pe contul său Twitter, în primele ore ale zilei de miercuri.

Universitatea Turgut Özal se numără printre sutele de instituții de învățământ pe care guvernul le-a închis la o săptămână după o tentativă de lovitură de stat militară din 15 iulie 2016.Se susţine că Școlile și universitățile sunt afiliate la mișcarea Gülen, pe care guvernul o acuză .Aproximativ 113.000 de persoane au fost reținute și 47.000 au fost arestate sub motivul presupuselor legături cu mișcarea până în prezent, generând îngrijorări legate de lipsa de diligență în timpul anchetei și al urmăririi penale.

În timp ce motivul presupusei răpiri nu este încă cunoscut, recenziile anterioare postate pe site-ul Turkey Purge, precum și o serie de alte articole de presă au raportat mai multe incidente răpiri cel puţin misterioase, în care au fost victime adepții lui Gülen sau alte persoane provenind din grupuri care au îndrăznit să aibă atitudini critice față de guvernul turc.


7 victime ale epurării de după lovitura de stat din Turcia au fost răpite

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.