sâmbătă, mai 4, 2024

Turcia: Profesor anchetat după ce elevul său a menționat dialogul interconfesional

O anchetă administrativă a fost deschisă pentru anchetarea unui profesor de limbă turcă. Motivul este că un elev al său a menționat „dialogul interconfesional” în timpul unui discurs în cadrul Zilei Suveranității Naționale și a Copilului din Turcia din 23 aprilie.

copii23aprilie

Un grup de elevi, în majoritate elevi de ciclu primar, s-au adunat duminică pentru o ședință simbolică a cabinetului pentru a marca Ziua Copilului la Guvern.

„Vizibilitatea inițiativei [Alianța Civilizațiilor (AoC)] a crescut constant și a devenit un proiect proeminent în contextul dialogului dintre culturi și religii de astăzi”, a spus unul dintre elevi ca răspuns la o întrebare din partea mass-media.

Lansată în 2005 de către prim-ministrul Recep Tayyip Erdoğan și omologul său spaniol, José Luis Rodríguez Zapatero, AoC a promis să se implice în acțiuni internaționale împotriva extremismului prin fortificarea dialogului și cooperării internaționale, interculturale și interreligioase.

Cu toate acestea, deoarece termenul „dialog interconfesional” este o temă adesea susținută prin activitățile culturale actual-muribunde ale mișcării Gülen în Turcia și în afara Turciei, mulți utilizatori pro-guvernamentali social media au susținut că membrii mișcării s-au infiltrat în echipa de sărbători din 23 aprilie.

Mișcarea este după cum se ştie victima constantă a unei „vânători de vrăjitoare”, declanşată de guvern în ultimii patru ani, având în vedere că zeci de persoane care au legături presupuse sau reale cu mișcarea sunt încarcerate zilnic.

De asemenea, guvernul acuză mișcarea de tentativa de lovitură de stat din 15 iulie.

În fața unei agitări provocate de cercuri pro-guvernamentale în social media, Ministerul Educației a deschis o anchetă asupra profesorului în cauză.

Profesorul a spus că termenul și discursul elevului au fost extrase din site-ul oficial al AoC. (Turkey Purge)


SURSA: https://www.turkishminute.com/2017/04/26/teacher-under-investigation-after-student-mentions-interfaith-dialogue/

 

 

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.