25.9 C
București
luni, septembrie 28, 2020

Consilierul principal al lui Erdoğan, amenință UE

Yiğit Bulut, un consilier șef al președintelui Recep Tayyip Erdoğan, a amenințat luni Uniunea Europeană, avertizându-i pe conducătorii acesteia  să se abțină de la orice acțiune negativă împotriva Turciei sau a lui Erdoğan și spunând: „Vă veți ruga pentru fiecare secundă pe care o respirați!”

Reiterând teza sa că UE se va prăbuși într-un articol publicat în cotidianul pro-Erdoğan Star, Bulut a declarat: „Aderarea Turciei la UE este un alt subiect aflat în dezbatere. Sfârșitul acestei minciuni este, de asemenea, o chestiune de timp … „

Bulut a susținut că o întâlnire între liderii UE și Papa Francisc de la Vatican din martie a fost dovada percepției unei „Uniuni Creștine”.

„Amenințările din partea țărilor UE împotriva Turciei, a națiunii turce, a geografiei noastre și a Ummahului islamic și cei care fac aceste amenințări trebuie să înțeleagă în mod clar că dacă se face ceva contrar în raport cu această națiune,împotriva  aceastei țări, a valorilor acestui stat sau acestui ummah, mai ales în raport cu președintele nostru, vă veți ruga pentru fiecare secundă pe care o respirați! Dacă știți ce este rugăciunea … „, a declarat consilierul-șef al lui Erdoğan.

„Umbra veșmintelor Papei [Francis], sub care vă ascundeți, nu vă va putea proteja!”, a adăugat Bulut.

Ameninţări făţişe: Bulut a susținut că Turcia a dezvoltat rachete care au capacitatea de a ataca orice țară din UE.

În februarie, vorbind la postul public de televiziune TRT, Bulut a susținut că Turcia a dezvoltat rachete care au capacitatea de a ataca orice țară din UE.

„Dacă chiar și un singur fir de păr al lui Erdoğan este atins, nimeni din orice regiune nu va putea să se bucure nici măcar de un mic dejun”, a spus Bulut în martie într-o  remarcă cu un ton puternic naționalist.

Bulut, care are o biografie încărcată,a continuat să susțină că Ummah și națiunea au devenit din nou puternice sub conducerea lui Erdoğan.


SURSA: https://www.turkishminute.com/2017/04/24/erdogans-chief-advisor-threatens-eu/

Un copil a murit de cancer fără să-și ia rămas bun de la tatăl său, închis sub acuzații false de terorism

Un copil în vârstă de șapte ani a murit sâmbătă, după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier, înainte să-și poată lua rămas bun de la tată, un profesor închis pentru acuzații de terorism false.

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Dezinfectantele din spitalele turcești sunt false, afirmă șeful unei companii farmaceutice

Șeful unei companii farmaceutice i-a semnalizat ministrului Sănătății, Fahrettin Koca, că majoritatea produselor de igienizare utilizate în spitalele turcești sunt false,

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Armenii, sirienii și grecii în lista grupurilor vizate de discursuri de ură în presa din Turcia

Armenii, refugiații sirieni și grecii se află în fruntea listei grupurilor vizate de discursuri de ură de către mass-media turcă în 2019, conform „Raportului Hate Speech and Discriminatory Discourse in Media 2019”, publicat de Hrant Dink Foundation, citat de Stockholm Center for Freedome.

Val de arestări în Turcia: Țintele sunt kurzii, guleniştii și utilizatorii rețelelor de social media

161 de persoane au fost reținute, pe 25 septembrie, ca partea a activităților de represiune realizate de autoritățile turce și care au drept țintă kurzii, simpatizanții clericului Fethullah Gulen și utilizatorii rețelelor de socializare.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Constanța: PSD a pierdut după 20 de ani de conducere. Cine a câștigat primăria cu un avans de doar 4.000 de voturi

Vergil Chiţac este câştigător al Primăriei Constanţa cu doar 4.000 de voturi distanță de contracandidatul Stelian Ion de la USR PLUS, conform datelor provizorii transmise de BEC după numărarea a 94,48% din voturile.