joi, iunie 20, 2024

Consilierul principal al lui Erdoğan, amenință UE

Yiğit Bulut, un consilier șef al președintelui Recep Tayyip Erdoğan, a amenințat luni Uniunea Europeană, avertizându-i pe conducătorii acesteia  să se abțină de la orice acțiune negativă împotriva Turciei sau a lui Erdoğan și spunând: „Vă veți ruga pentru fiecare secundă pe care o respirați!”

Reiterând teza sa că UE se va prăbuși într-un articol publicat în cotidianul pro-Erdoğan Star, Bulut a declarat: „Aderarea Turciei la UE este un alt subiect aflat în dezbatere. Sfârșitul acestei minciuni este, de asemenea, o chestiune de timp … „

Bulut a susținut că o întâlnire între liderii UE și Papa Francisc de la Vatican din martie a fost dovada percepției unei „Uniuni Creștine”.

„Amenințările din partea țărilor UE împotriva Turciei, a națiunii turce, a geografiei noastre și a Ummahului islamic și cei care fac aceste amenințări trebuie să înțeleagă în mod clar că dacă se face ceva contrar în raport cu această națiune,împotriva  aceastei țări, a valorilor acestui stat sau acestui ummah, mai ales în raport cu președintele nostru, vă veți ruga pentru fiecare secundă pe care o respirați! Dacă știți ce este rugăciunea … „, a declarat consilierul-șef al lui Erdoğan.

„Umbra veșmintelor Papei [Francis], sub care vă ascundeți, nu vă va putea proteja!”, a adăugat Bulut.

Ameninţări făţişe: Bulut a susținut că Turcia a dezvoltat rachete care au capacitatea de a ataca orice țară din UE.

În februarie, vorbind la postul public de televiziune TRT, Bulut a susținut că Turcia a dezvoltat rachete care au capacitatea de a ataca orice țară din UE.

„Dacă chiar și un singur fir de păr al lui Erdoğan este atins, nimeni din orice regiune nu va putea să se bucure nici măcar de un mic dejun”, a spus Bulut în martie într-o  remarcă cu un ton puternic naționalist.

Bulut, care are o biografie încărcată,a continuat să susțină că Ummah și națiunea au devenit din nou puternice sub conducerea lui Erdoğan.


SURSA: https://www.turkishminute.com/2017/04/24/erdogans-chief-advisor-threatens-eu/

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Erdogan încearcă să se apropie de CHP, din opoziție. Mesajul inelului lui Bahçeli, aliatul AKP

Erdoğan a cerut sprijin pentru o „nouă constituție”, în timp ce Özel a adus în discuție probleme economice, numiri de primar și decizii judiciare controversate, în special procesul Gezi.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

Turcia: Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a murit după ce și-a făcut transplant de păr

Sirianul Yasin Dibo, tatăl a cinci copii, care locuiește în Kahramanmaraş, a murit după operația de transplant de păr într-un spital din provincia Gaziantep.