vineri, aprilie 8, 2022

Consilierul principal al lui Erdoğan, amenință UE

Yiğit Bulut, un consilier șef al președintelui Recep Tayyip Erdoğan, a amenințat luni Uniunea Europeană, avertizându-i pe conducătorii acesteia  să se abțină de la orice acțiune negativă împotriva Turciei sau a lui Erdoğan și spunând: „Vă veți ruga pentru fiecare secundă pe care o respirați!”

Reiterând teza sa că UE se va prăbuși într-un articol publicat în cotidianul pro-Erdoğan Star, Bulut a declarat: „Aderarea Turciei la UE este un alt subiect aflat în dezbatere. Sfârșitul acestei minciuni este, de asemenea, o chestiune de timp … „

Bulut a susținut că o întâlnire între liderii UE și Papa Francisc de la Vatican din martie a fost dovada percepției unei „Uniuni Creștine”.

„Amenințările din partea țărilor UE împotriva Turciei, a națiunii turce, a geografiei noastre și a Ummahului islamic și cei care fac aceste amenințări trebuie să înțeleagă în mod clar că dacă se face ceva contrar în raport cu această națiune,împotriva  aceastei țări, a valorilor acestui stat sau acestui ummah, mai ales în raport cu președintele nostru, vă veți ruga pentru fiecare secundă pe care o respirați! Dacă știți ce este rugăciunea … „, a declarat consilierul-șef al lui Erdoğan.

„Umbra veșmintelor Papei [Francis], sub care vă ascundeți, nu vă va putea proteja!”, a adăugat Bulut.

Ameninţări făţişe: Bulut a susținut că Turcia a dezvoltat rachete care au capacitatea de a ataca orice țară din UE.

În februarie, vorbind la postul public de televiziune TRT, Bulut a susținut că Turcia a dezvoltat rachete care au capacitatea de a ataca orice țară din UE.

„Dacă chiar și un singur fir de păr al lui Erdoğan este atins, nimeni din orice regiune nu va putea să se bucure nici măcar de un mic dejun”, a spus Bulut în martie într-o  remarcă cu un ton puternic naționalist.

Bulut, care are o biografie încărcată,a continuat să susțină că Ummah și națiunea au devenit din nou puternice sub conducerea lui Erdoğan.


SURSA: https://www.turkishminute.com/2017/04/24/erdogans-chief-advisor-threatens-eu/

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.