sâmbătă, mai 4, 2024

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete: România a câștigat 4 medalii

România a câştigat trei medalii de argint şi una de bronz la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, care a avut loc în Elveţia şi la care au participat peste 160 de concurente din 43 de ţări, a anunţat, miercuri, Ministerul Educaţiei.

mathMedaliile de argint au fost obţinute de Ioana Alexandra Teodorescu, elevă în clasa a XII-a şi Lenca Iarina Cuturela, din clasa a X-a, ambele de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, precum şi de Alexandra Timofte, în clasa a X-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti.

Medalia de bronz i-a revenit Ramonei Deaconu, de la Colegiul Naţional ”Ion Minulescu” din Slatina.

Ioana Alexandra Teodorescu şi Lenca Iarina Cuturela s-au remarcat şi în concursul de anul trecut, unde au cucerit tot medaliile de argint.

Lotul României a fost condus de profesorii Mihai Bălună, de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti şi Hajnalka Csapό, de la Colegiul Naţional „Marton Aron” din Miercurea Ciuc.logo EGMO 2017

A şasea ediţie a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete a avut loc la Zürich, în Elveţia, în perioada 6-12 aprilie. Ediţiile precedente au avut loc în Marea Britanie (2012), Luxemburg (2013), Turcia (2014), Belarus (2015) şi România (2016).


CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.