miercuri, mai 1, 2024

Turcia: Situaţii absurde şi excesele suplinitorului

Primarul suplinitor instalat de Erdogan a confiscat scaunul cu rotile al unui cetățean invalid, pe care acesta îl primise drept cadou.

Fostul primar al orașului Van (situat în estul Turciei), Bekir Kaya, i-a oferit lui Abdülmecit Külter (un cetățean care este invalid în proporție de 93%), un scaun cu rotile. Noul primar suplinitor instalat de regimul Erdogan a confiscat acest scaun.

Conform ziarului Birgun, anul trecut după situația dramatică trăită în provincia Șirnak s-a impus și interzicerea ieșirii în stradă.

Afectat de cele întămplate, Abdülmecit Külter, s-a mutat în provincia Van. În acea perioadă acesta a făcut cunoştinţă cu primarul orașului, Bekir Kaya. primarul i-a dăruit un scaun cu rotile. Dar noul primar suplinitor care a venit i-a confiscat scaunul.

kayyım
Primarul suplinitor instalat de Erdogan a confiscat scaunul cu rotile al unui cetățean invalid (Abdülmecit Külter), pe care acesta îl primise drept cadou.

Külter a povestit în felul următor cele întâmplate: ,,Am fost sunat de către noul primar suplinitor la care m-a întrebat dacă mai folosesc sau nu scaunul cu rotile. I-am răspuns că îl folosesc după care mi-zis ok și mi-a închis telefonul. După care, marți a venit o echipă acasă spunându-mi că au venit să-mi confiște scaunul cu rotile. I-am întrebat motivul, mi-au răspuns ,,Nici noi nu știm motivul, dar porunca vine de sus”.

Scandalul confiscării scaunului cu rotile a fost adus la cunoştinţa parlamentului.

Deputat din partea provinciei Van, Leyla Birlik, a făcut cunoscut acest gest scandalos în ședința din parlament (TBMM). Birlik, l-a întrebat pe Suleyman Soylu (ministrul de Inerne): ,,Aveți la cunoștință că primarul suplinitor pe care l-ați instalat la Primăria orașului Van, a confiscat scaunul cu rotile care a fost dat cadou unui cetățean invalid? Care este motivul confiscării scaunului cu rotile a lui Abdülmecit Külter, care este invalid în proporție de 93%? Aveți un ordin către primarii suplinitori instalați la primăriile DBP de a confisca cadourile date cetățenilor invalizi? O să acționați în privinţa acestui caz pentru a înapoia scaunul cu rotile lui Abdülmecit Külter?”

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.