miercuri, mai 1, 2024

Germania ancheteaza 20 de cetateni turci, suspecti de spionaj

Autoritatile germane ancheteaza 20 de cetateni turci pe care-i suspecteaza de spionaj in Germania, scrie ziarul Die Welt, citat de Reuters.

Ziarul precizeaza ca a primit aceasta informatie intr-un raspuns oficial al Guvernului la o intrebare adresata in acest sens de catre Sevim Dagdelen, o parlamentara germana din cadrul Partidului Die Linke (stanga).

Tensiunile intre cele doua state membre NATO s-au intensificat inaintea referendumului din Turcia pe tema sporirii puterilor presedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Berlinul a infuriat Ankara dupa anularea mai multor mitinguri pro-Erdogan la care urmau sa participe ministri turci. Turcii i-au acuzat pe germani de tactici „naziste”.

Procuratura federala germana (GBA) a anuntat luna trecuta ca a lansat o ancheta cu privire la presupuse actiuni de spionaj ale Turciei.

Presa germana scria la vremea respectiva ca entitatea vizata in ancheta este Agentia turca de informatii (MIT), suspectata de spionarea unor sustinatori au clericul Fethullah Gulen, exilat in Statele Unite, pe care Ankara il acuza ca se afla in spatele tentativei de lovitura de stat din iulie, o acuzatie pe care fostul aliat al lui Erdogan o respinge.

 

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.