luni, mai 6, 2024

Turcia returneaza Olandei 40 de vaci Holstein, in semn de protest fata de guvernul acestei tari

Tensiunile diplomatice dintre Ankara şi Amsterdam ating cote absurde. O asociaţie a producătorilor de carne roşie din Turcia expluzează din ţară 40 de vaci olandeze din cauza crizei politice dintre cele două ţări.

Asociatia producatorilor de carne de vita si de miel din Turcia a returnat in Olanda 40 de vaci Holstein, pentru a-si exprima nemultumirea fata de decizia guvernului de a impiedica ministrii turci sa participe la campanii politice pe teritoriul olandez.

Anuntul a fost facut de presedintele asociatiei Bulent Tunc intr-un interviu, mentionand ca alternative pentru comertul cu vite Brazilia si Romania, transmite Bloomberg.

Intre Turcia si Olanda a izbucnit un conflict diplomatic aprins dupa ce statul UE, unde miercuri au avut loc alegeri paramentare, a refuzat accesul ministrilor turci care au dorit sa promoveze in Olanda campania pentru referendumul referitor la extinderea prerogativelor presedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Tunc a spus ca numarul vacilor returnate Olandei este simbolic, dar a vorbit despre sprijinul mare de care beneficiaza presedintele urc in randul celor 160.000 de membri ai asociatiei.

Cei implicati in comertul cu vite analizeaza si oprirea achizitiilor de tractoare, echipamente, furaje si sperma de taur si extinderea boicotului si fata de Austria, pe care Tunc o acuza sa sustine pozitia guvernului olandez.

”Exista multe alternative. Turcia este o piata uriasa pentru importurile de vite si tarile abia asteapta sa intre pe piata”, a spus Tunc, citand ca posibilitati Brazilia si Romania.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.