sâmbătă, mai 4, 2024

Berlinul a anunţat că Turcia a intensificat spionajul pe teritoriul Germaniei

Guvernul german a anunţat miercuri că a existat o creştere semnificativă a spionajului Turciei în Germania, unde tensiunile din cadrul comunităţii turceşti au escaladat înaintea referendumului pentru extinderea puterilor executive ale preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, informează Reuters.

Serviciul german de informaţii (Bfv) a comunicat că divergenţele din Turcia cu privire la referendumul de pe 16 aprilie s-au reflectat şi în Germania.

spionajul pe teritoriul Germaniei ile ilgili görsel sonucu

În acelaşi timp, relaţiile dintre Germania şi Turcia s-au agravat după ce autorităţile germane au interzis participarea demnitarilor turci la evenimente electorale programate în Germania în perspectiva referendumului pe care Turcia îl va organiza pentru sporirea prerogativelor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

”Bfn observă o creştere semnificativă a eforturilor agenţiilor de informaţii turce în Germania”, informează Serviciul de informaţii.

Procurorul şef al Germaniei a lansat în luna ianuarie o investigaţie cu privire la posibile acţiuni de spionaj din partea clericilor trimişi în Germania de Ankara.

Hans-Georg, preşedintele Bfn, a subliniat îngrijorările sale în privinţa tensiunilor dintre turcii de extremă-dreapta din Germania şi susţinătorii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe, a avut miercuri o întrevedere cu omologul său turc, Mevlut Cavasoglu, şi a declarat că luptele interne ale Turciei nu ar trebui importate în Germania.


Sursa: http://www.mediafax.ro/externe/berlinul-a-anuntat-ca-turcia-a-intensificat-spionajul-pe-teritoriul-germaniei-16187359

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.