joi, mai 2, 2024

Licean din Constanţa, admis la tabăra de vară a Universităţii Stanford. Întrebările la care a trebuit să răspundă la teste

Alexandru Oprea, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa, a fost admis la tabăra de vară a Universităţii Stanford din SUA, la cursurile unde participă doar liceeni performanţi.

Oprea, a fost admis ca bursier la Stanford Pre-Collegiate Summer Institutes, prestigioasa tabără de vară a Universităţii Stanford din Statele Unite ale Americii. Alexandru, este pasionat de fizică, fiind premiat la diverse olimpiade şi concursuri naţionale şi internaţionale. El a fost admis in cadrul programului „Introducere în inginerie“, ce va fi susţinut de către profesori de la Stanford, în perioada 25 iunie – 14 iulie ac. „Aici sunt admişi numai elevii foarte talentaţi din punct de vedere academic şi motivaţi pentru reuşită, din întreaga lume. Acest program oferă oportunitatea elevilor de liceu pentru a-şi dezvolta curiozitatea intelectuală şi pentru a întâlni şi colabora cu alţi elevi care au aceleaşi interese şi abilităţi.

Participanţii sunt încadraţi într-un program intensiv de studiu care prezintă subiecte ce nu sunt de obicei întâlnite în programa şcolară specifică pentru liceu“, arată profesorii de la Liceul de Informatică.

Elevul din Constanţa a susţinut o serie de probe ce au constat din realizarea unor eseuri cu tematici diferite: „De ce sunt un elev bun?“, „Impactul familiei în succesul meu“ sau „Activităţile mele extracurriculare“, prin care comisia de înscriere căuta elevi ce dovedesc o ingeniozitate deosebită, experienţă în domeniul de studiu şi bune abilităţi sociale. De asemenea, Alexandru şi-a prezentat seria de succese şi premii obţinute până acum, dar şi o prezentare din partea unui profesor care a colaborat cu el, prof. Victoria Olaru, care i-a ghidat paşii spre succes în domeniul fizicii.

Alexandru Oprea are un palmares remarcabil: medalia de argint la Olimpiada Naţionala de Fizică, obţinerea notei maxime la bacalaureatul american SAT (Scholastic Assessment Test) la disciplina matematică, Premiul III la Concursul NASA Space Settlement cu proiectul Turtle, Premiul III la Concursul International de robotica Robochallenge şi medalia de bronz la ISWEEP – Olimpiada Internaţională de proiecte de energie, inginerie, mediu, care pot fi susţinute. Concursul, organizat la Houston – SUA, în mai 2016, a avut peste 500 de proiecte din peste 70 de ţări. Alexandru Oprea a făcut parte din echipa care a realizat proiectul „Scientialab of future“, un laborator virtual de programare web.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.