vineri, mai 3, 2024

Specialiştii în IT şi inginerii sunt cei mai căutaţi pe piaţa muncii din România

Specialiştii în IT şi inginerii sunt cei mai căutaţi în prezent pe piaţa muncii din România, însă puţini dintre ei mai sunt dispuşi să lucreze în ţară – spun participanţii la o dezbatere pe tema deficitului de talent cu care se confruntă angajatorii, întâlnire care are loc astăzi la Bucureşti.

Ofertele angajatorilor sunt în creştere importantă de anul trecut, iar modalităţile prin care oamenii pot fi atraşi şi reţinuţi în firme sunt analizate de specialiştii în resurse umane. După cum transmite reporterul RRA, Cătălin Radu, o altă problemă acută pe piaţa muncii este lipsa absolvenţilor de şcoli profesionale şi în general slaba pregătire a candidaţilor. De asemenea, reprezentanţii agenţiilor de recrutare a forţei de muncă declară că românii nu se mai mulţumesc doar cu salariul oferit de angajator, ci solicită şi alte beneficii. La începutul acestei luni ANOFM raportează aproape 18.500 de locuri de muncă vacante, cele mai multe la asamblarea şi montarea pieselor şi în industria confecţiilor.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.