vineri, aprilie 26, 2024

Situaţia vaccinurilor, în curs de rezolvare

Ministerul Sănătății (MS) a cumpărat doze de vaccin tetravalent cu peste 10,2 milioane de lei, potrivit unui anunț publicat în SEAP pe 25 februarie.

Conform sursei citate, pe 24 februarie, MS a atribuit un contract societății FARMEXPERT D.C.I. SRL, cu o valoare totală finală de 10.227.700 de lei, fără TVA.

Obiectul contractului este „furnizare vaccin tetravalent”, locul principal de livrare a vaccinului fiind CN UNIFARM SA.

Contractul a fost atribuit prin „negociere fără anunț de participare”, alegerea acestei proceduri fiind justificată prin faptul că „lucrările/ produsele/ serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice”. Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut, conform anunțului citat.„În ceea ce privește vaccinul hexavalent am decis și am demarat de urgență o procedură scurtă de achiziționare. În afara acestui fapt, introducem în schema de vaccinare pentru toți copiii din România vaccinul pneumacocic, o noutate absolută în România. Practic sunt două sau trei țări în Europa care nu fac această vaccinare“, a declarat ministrul Florian Bodog.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.