joi, mai 2, 2024

Primăvara Istoriei Neamului

Există un loc în timp unde găsim majoritatea miturilor formatoare de spiritualitate, pe care s-au putut ridica popoare și civilizații, așa cum s-a întâmplat cu poporul român. Iar pentru acel loc trebuie să ne întoarcem mai bine de 8000 de ani în urmă, în neoliticul românesc, într-o încercare de a înțelege logic, bazată pe cercetări științifice interdisciplinare, o lume dispărută dar care ne-a lăsat în urmă mărturii fascinante.

„Descoperirea în anii ’60 a tăbliţelor de la Tărtăria avea să schimbe ordinea cronologica a apariţiei limbajului scris şi chiar şi localizarea leaganului în care a luat naştere prima civilizaţie a lumii.”
„Descoperirea în anii ’60 a tăbliţelor de la Tărtăria avea să schimbe ordinea cronologica a apariţiei limbajului scris şi chiar şi localizarea leaganului în care a luat naştere prima civilizaţie a lumii.”

Filiala din București a Fundației Origini Carpatice vă invită marți 28 februarie, ora 18, în amfiteatrul Disciplinei de Fiziologie și Neuroștiințe, et. 1, din Facultatea de Medicină din B-dul Eroii Sanitari, nr 8, la debutul unei serii de conferințe despre neoliticul romanesc văzute prin prisma marilor descoperiri arheologice dar, mai ales ale noilor interpretări interdisciplinare: Templu de la Parța, Amuletele de la Tărtăria, Sanctuarele de piatra din Munții Buzăului, Secretele Civilizației Cucuteni – mitul spiralei, Taina Marii Zeițe Mama etc.

Prima sesiune va fi dedicată așezării de la Parța și complexului sacru din jurul templului, ca parte componentă și reprezentativă a culturii Turdaș-Vinca, susținută de regizorul și istoricul Leonardo Tonitza”.

Intrarea este condiționată doar de dorința de a participa și de numărul locurilor disponibile. Vă așteptăm la o întâlnire cu primăvara… istoriei neamului.

Leon Zăgrean,* Președintele Filialei Origini Carpatice

* Notă: Leon Zagrean MD, PhD Head, Division of Physiology and Neuroscience „Carol Davila” University of Medicine and Pharmacy

http://www.prehistory.it/sitoromeno/parta/parta_archaeological_excavations01.htm

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.