duminică, noiembrie 10, 2024

„Fighting Eagles” pe Baza Kogălniceanu

Pregătiţi pentru antrenamente. „Vulturii luptători” vor sta nouă luni în baza militară de la Kogălniceanu

„Vulturii luptători”, militarii americani care şi-au stabilit cartierul general pentru 9 luni în baza de la Mihail Kogălniceanu, îşi pregătesc echipamentele pentru antrenamentele care vor începe în curând.

La 14 ani de când baza de la Kogălniceanu a fost pod aerian pentru deplasarea militarilor şi echipamentelor în timpul războiului din Irak, americanii s-au întors aici pe termen lung.

Dislocarea în România dezvoltă cooperarea româno-americană în domeniul securităţii, asigurând oportunităţi de antrenament comun care vor spori capacităţile aliaţilor şi partenerilor NATO

Comandantul celor 500 de militari americani staţionaţi la Kogălniceanu este lt.col. Jason Sabat. Până la misiunea din România a fost consilier al preşedintelui SUA în cadrul statului major întrunit. Are experienţa misiunilor din Kuweit, Irak şi Afganistan, unde a activat în posturi de comandă şi a fost medaliat de mai multe ori, inclusiv cu Steaua de Bronz.(ştire tvr)

„Vulturii luptători” de la Kogălniceanu se află sub comandă americană, iar misiunea lor este de a creşte capacitatea de apărare şi răspuns, în caz de criză. Se antrenează cu românii, dar şi cu Brigada multinaţională de la Craiova.

Statele Unite îşi susţin aliaţii de pe bătrânul continent în faţa ameninţărilor Rusiei. Au trimis pe flancul estic al NATO, în România, Polonia, Bulgaria şi Ţările Baltice, Brigada a 3-a Blindate. În cifre înseamnă: 3.500 de militari şi 2.800 de piese de tehnică grea de luptă.

Anul trecut, la Koganiceanu au aterizat, în premieră, avioane de luptă F22, printre cele mai avansate din lume. Iar o baterie de sisteme de rachete sol – aer Patriot a participat, tot pentru prima dată în ţara noastră, la un exerciţiu în poligonul de la Capu Midia.Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu este folosită frecvent de Armata Americană pentru tranzitul trupelor care părăsesc Germania pentru a merge în Afganistan sau Siria. Totodată, locația este casă pentru militarii care fac parte din Black Sea Rotational Force (BSRF). Acolo ajung an de an militari din țările NATO învecinate României, dar și efective americane care vin aici pentru antrenamente.Dislocarea în România dezvoltă cooperarea româno-americană în domeniul securităţii, asigurând oportunităţi de antrenament comun care vor spori capacităţile aliaţilor şi partenerilor NATO, vor îmbunătăţi interoperabilitatea şi capacitatea generală a forţelor americane de a răspunde la o potenţială criză.

Avantajul bazei de la Mihail Kogălniceanu este reprezentat de faptul că acolo există un Aeroport Internațional, dar și de apropierea față de Portul Constanța și de poligonul militar de la Babadag sau cel de la Vadu, localțiile excelente pentru aplicații multinaționale.

Testamentul clericului Fethullah Gülen dezvăluie donația de drepturi de autor

Potrivit unui anunț făcut de site-ul Herkul, fundația „Cascade Trust” deține autoritate asupra redevențelor din cărțile clericului.

Nou campus școlar inaugurat în Constanța. „Proiect de anvergură dedicat educației.”/„Entuziasm dublat de profesionalism și multă dedicare a fost temelia.”

Porțile noului campus situat în orașul Ovidiu, din Constanța, au fost deschise pe 4 noiembrie, printr-o ceremonie alături de conducere și reprezentanți ai instituțiilor din Constanta, dar și viitori elevi, profesori și părinți.

Nou record în Turcia: Cele mai multe cazuri de femicid înregistrate în ultimii 14 ani

Conform raportului Platformei We Will Stop Femicide pentru octombrie 2024, octombrie a marcat cel mai mare număr de feminicide înregistrate într-o singură lună din 2010.

Turcia: Proteste după ce 4 primari pro-kurzi au fost reținuți: „Atac major la adresa dreptului poporului kurd de a vota și de a fi...

Anunțul Ministerului de Interne privind înlăturarea din funcțiile lor a trei primari, reprezentând orașele Mardin și Batman, precum și Halfeti, un district din provincia Şanlıurfa și înlocuirea lor cu oficiali guvernamentali a stârnit proteste luni.

SUA. 3 milioane de dolari daună într-un proces de defăimare din cauza presupusei asocieri cu o „organizație teroristă”

SUA obligă plata a 3 milioane de dolari drept despăgubiri unui antreprenor turco-american care a fost acuzat în mod fals de terorism din cauza unei presupuse asocieri cu o „organizație teroristă”,

Istanbul: Creștere de peste 60% a costului vieții în octombrie

Sondajul, realizat de Agenția de Planificare din Istanbul (IPA) a Municipalității Metropolitane din Istanbul, a calculat costul vieții în Istanbul pentru o familie de patru persoane la 73.739 TL (2.000 euro) în octombrie, de peste patru ori salariul minim de 17.002 TL. (460 de euro).