sâmbătă, septembrie 7, 2024

Austria/Kurier: „Pe lista opozanţilor este trecut şi numele meu”

Cotidianul austriac a publicat pe pagina principală amenințările și dovezile spionajului  efectuat sub ordinul preşedintelui Erdogan, care amintesc  perioada nazistă: ,,PE LISTA OPOZANȚILOR ESTE TRECUT ȘI NUMELE MEU”

Prestigiosul  cotidian  din Austria, Kurier, care are un tiraj foarte mare, a avut  în centru atenției revelaţiile referitoare la  ATIB (Uniunea Islamo-Turcă din Austria), care este considerată „pânza de păianjen” a preşedintelui turc, Erdogan în Europa. Cotidianul a publicat reportajul  jurnalistului turc, Bilal Baltaci, care se află de la vârsta de șase ani în Austria. Jurnalistul Bilal Baltaci a explicat pe larg  extensiile ilegale paralele ale lui Erdogan din Europa, care amintesc perioada nazistă.

Ziarul Kurier şi-a focusat atenţia asupra acţiunilor de spionaj efectuate de personalul ATIB față de simpatizanții lui Fethullah Gulen.

Pe pagina întâia a ziarului Kurier a publicat reportajul lui Baltaci cu titlul ,, Și eu sunt  lista  lui Erdogan . Prestigiosul ziar l-a făcut cunoscut pe jurnalistul turc  prin afirmaţiile: ,,A crescut deodată cu valorile Europei, se află pe listele de opozonați pregătite de asociațiile culturale turce care sunt apropiate de Erdogan”.

Baltaci a relatat despre  legăturile dintre aceste „Asociații culturale turce „ cu guvernul AKP,şi obligaţia acestora de a spiona  simpatizanții lui Fethullah Gulen.

În legătură cu declarațiile făcute de parlamentarul dela Partidul Coservator, Peter Pilz, precum că ATIB spionează cetățenii turci din Austria, Baltaci, a declarat următoarele ,, Sunt uimit de ce acest subiect nu s-a discutat până acum și de ce acest subiect a ajuns în centru atenției după declarațiile lui Peter Pilz. Eu sunt pe lista opozanților trimisă la Ankara! Sigur că este așa!” a declarat el.

Baltaci a mai afirmat că persecuțiile și  activitpăţile de spionajîndreptate asupra apropiaților lui Gulen nu este ceva nou, adăugând următoarele: „Eu trăiesc în Austria de la vârsta de șase ani și sunt până  la capăt,  un european. Am vrut să devin jurnalist și am început să muncesc la redactarea ziarului Zaman Austria. Ziarul Zaman era cel mai mare ziar din Turcia. El a fost închis de către Erdogan anul trecut. După acea zi, să citești ziarul Zaman a devenit un risc. Pentru că era un ziar apropiat de clericul Fethullah Gulen și conform celor care sunt pro-Erdogan ar fi „ziarul teroriștilor”. Prietenii mei de la Viena ştiu că , dacă ziarul Zaman se vede la ușa noasrtră asta  poate să ne creeze probleme, poate ne trezim cu MIT (serviciu de Informații al statului turc) la ușă”. Firmele care dădeau reclamă au fost forțate să nu ne mai dea reclame în ziar. Gândiți-vă că vin la dumneavoastră și vi se zice ,,Dacă sprijini acest ziar o să ai belele în Turcia. Și acolo ai prietenii și familia”. Voi ce  aţi fi făcut în locul lor ? Aţi fi ignorat această situație?”

În legătură cu finanțarea ATIB-ului de către guvernul turc, Kurier a afirmat că ,,Finanțarea din afara țării a fost interzisă (pentru ATIB)”.

,,Asta nu înseamnă că nu se mai finanțează. În cadrul ATIB se află profesioniști care știu cum să se comporte cu oficialii statului. Se poate ca finanțarea de la Ankara să nu mai fie directă, ci indirectă. Oamenii de bună credință sunt forțați să facă donații ca să le meargă afacerea bine. Președintele ATIB-ului este un diplomat care are imunitate. Ce poate să arate în mod mai deschis legătura Erdogan-ATIB”  a declarat Bilal Baltac.

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Ionuț Cojocaru despre vacanța în Turcia. Traseu prin 8 orașe pentru pasionații de istorie și civilizația turcă

Ionuț Cojocaru, jurnalist și istoric specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, despre economia, cultura și istoria Turciei, schimbările pare le-a suferit turismul din Turcia și a împărtășește sfaturi pentru românii care vor să-și organizeze următoarea vacanță în Turcia.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.